JUNAK SRBIJE MILOSAVLJEV: Dobili smo reprezentaciju koja je u TOP 10 na svetu!

Uspela je reprezentacija da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo i to na krilima golmana Dejana Milosavljeva koji je upisao 16 odbrana!

Naš rukometaš je bio glavna figura utakmice i kao heroj je dobio sva svetla reflektora koja je iskoristio da se zahvali publici na velikoj podršci.

– Hvala svima koji su verovali u nas u ovih sedam dana. Atmosfera u dvorani u Kragujevcu je bila neverovatna. Navijači su nas podržali i ulili nam dodatno samopouzdanje. Znali smo da je Slovenija u Top 10 reprezentacija na svetu. Iznenadili smo je u prvom meču u Celju. Znali samo da će biti teže u revanšu. Slovenci imaju dobrog trenera, vrhunske igrače koji brane boje najboljih klubova na svetu – istakao je golman Srbije.

Bilo je gusto kada je Slovenija u finišu meča povela sa 20:18, ali je baš odbranama Milosavljeva uspela da udahne dodatan vazduh Srbiji koja je preokrenula i na kraju pobedila (23:20).

– Srećan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo. Nije Slovenija uspela da nas prelomi. Zrelo smo odigrali i u napadu i u odbrani, kada je bilo najvažnije. Hvala svima u stručnom štabu, Toniju Đeroni… Nadam se da će nas u budućnosti zaobići povrede i da ćemo biti još bolji.

Imao je Miloslavljev danas i dodatan motiv što je priznao i nakon utakmice.

– Došao sam danas da poginem. Imao sam neki dodatni motiv. Ni sam ne znam šta mi se to dogodilo. Želeo sam puno. Drago mi je što sam dao doprinos. Srećan sma što igram sa ovim momcima.

srbija-rukomet
Milosavljev je imao dodatan motiv da pomogne u plasmanu na Svetsko prvenstvo!
FOTO: Starsport

Nakon meča selektor rukometaša Slovenije Uroš Zorman je čestitao Srbiji na zasluženom plasmanu na Svetsko prvenstvo i istakao da je njegova selekcija bila iznenađena u prvom duelu u Celju.

– Vruće su glave još, ne znam šta bih pametno rekao. Mislim da smo šansu propustili u prvom meču. Iznenadila nas je Srbija u Celju. Znali smo da se radi o dobroj reprezentaciji. Jednostavno, u prvom meču Srbiji je sve išlo od ruke, nama skoro ništa. Bili smo u grču pred našim navijačima. U revanšu smo imali šansu u finišu. Golman Milosavljev je bio fantastičan. Odličili su naši promašeni ziceri i nekoliko tehničkih grešaka, kada se lomilo. Kada se sve sabere, Srbija ide zasluženo na Svetsko prvenstvo – zaključio je Zorman.

SRBIJA MOŽE DA SLAVI: Rukometaši pobedili Sloveniju i plasirali se na Svetsko prvenstvo!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Lovre Miloš: Od penzije do dogovora sa sedmostrukim prvakom Evrope | Sport Fokus Podcast EP44

Postavi odgovor