Đerona najavio početak Svetskog prvenstva: Alžir za nas - veliki izazov

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je danas da će prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Alžira biti “izazovan”, ali da su igrači spremni za početak takmičenja.

“Biće izazovno, ali uradili smo detaljnu analizu, imamo još jedan trening kada ćemo raditi na finesama u našoj igri i finalnoj pripremi taktike pred sutrašnju utakmicu”, rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije počeće sutra u Katovicama takmičenje na Svetskom prvenstvu, a duel prvog kola Grupe E protiv Alžira je na programu u 20.30.

U okviru iste grupe od 18.00 igraju Katar i Nemačka. Plasman u drugu fazu izboriće po tri selekcije iz osam grupa.

Đerona je dodao da posle dve nedelje priprema igrači sa nestrpljenjem dočekuju početak Svetskog prvenstva.

“Alžir poznajem jako dobro jer sam imao priliku da igram protiv njih kao selektor Tunisa. Očekuje nas potpuno drugačiji meč u odnosu na ono što smo igrali protiv Švedske (34:35, 30:28) i zato moramo da budemo na oprezu”, istakao je Đerona.

Selektor Srbije rekao je da su svi igrači zdravi pred meč sa afričkom selekcijom.

“Svi igrači koji su ovde su zdravi, uspeli smo da ih oporavimo od utakmica, putovanja i da ih dobro fizički pripremimo za izazov koji Srbiju očekuje sutra”, dodao je Đerona.

toni đerona-srbija-selektor-trener
Đerona ističe da veoma dobro poznaje Alžirce!
(FOTO: Starsport)

Golman Vladimir Cupara rekao je da je uzbuđen i zahvalan što se nalazi na ovom takmičenju. On je dodao da će se uskoro selekciji priključiti i golman Berlina Dejan Milosavljev.

“Očekivanja su mi uvek velika, ali se trudim da ih kontrolišem da ne bi bila kontraproduktivna. Što se tiče Alžira, bitno mi je da pobedimo, nebitno kojim rezultatom i da od početka do kraja utakmice igramo svoju igru”, ocenio je on.

Cupara je dodao da je teško pripremiti se za utakmicu protiv Alžira.

“Jako je teško pripremati takve protivnike, nikada u životu nisam igrao ni protiv jednog igrača, osim golmana Gebanea, ali on neće biti taj koji će pokušavati da postigne gol. Međutim, imamo dosta video materijala, Alžir nije na nivou neke evropske selekcije, ali igraju svoj rukomet, na svoj način. Susrećemo se sa nečim sa čime se ne susrećemo često, ali verujem da imamo kvalitet da pobedimo”, zaključio je Cupara.

Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj traje do 29. januara.

(Izvor: Beta)

3 Komentara

    Mislim da neće biti nikakavih neprijatnih iznenađenja za Srbiju u grupi

    Neka je srecan i uspesan start nasim rukometasima ,da ova sezona BUDE BOLJA OD PRETHODNE!

    Verujem da je izjava o Alžiru kao ozbiljnom izazovu iz čiste kurtoazije prema protivniku

Postavi odgovor