Vaterpolisti Srbije dobili rivale na Evropskom prvenstvu

Vaterpolisti Srbije su danas saznali rivale na predstojećem Evropskom prvenstvu. Na prvi pogled se može reći da su Delfini imali sreće na žrebu.

Selekcija Srbije je bila smeštena u drugu diviziju pred izvlačenje kuglica čime smo platili ceh slabom rezultatom na prošlom Evropskom prvenstvu.

Otuda su naši vaterpolisti mogli da dobiju dosta teže rivale, a taj teži deo posla nas čeka posle grupne faze takmičenja. Ali, idemo redom.

Reprezentativci Srbije će najpre odmeriti snage sa selekcijama Nemačke, Izraela i Malte u grupi C druge divizije. U grupi D se nalaze Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

S obzirom na to da je sistem ukrštanja rivala u osmini finala nešto drugačiji, jako nam je bilo bitno kako će timovi biti raspoređeni u grupama A i B koje pripadaju prvoj diviziji.

A tu se nalaze:

Grupa A: Crna Gora, Španija, Francuska, Hrvatska

Grupa B: Gruzija, Mađarska, Italija, Grčka.

srbija australija 22898
Foto: Pedja Milosavljevic

Ukoliko reprezentativci Srbije zauzmu prvo mesto u grupi u osmini finala će ići na četvrti tim iz grupe A. Na papiru je na tom mestu “viđena” Francuska. Mada smo i sa njima imali probleme u poslednje vreme.

Ako Delfini završe kao drugi u grupi onda se ukrštaju sa trećom ekipom iz B grupe, a tu su već rivali daleko ozbiljniji i predstavljaju sam krem evropskog vaterpola.

Čak i ako prođemo osminu finala u četvrtfinalu nas čeka zaista paklen posao pošto će biti gotovo nemoguće izbeći neku velesilu pa bila to Mađarska, Španija, Hrvatska, Italija ili Grčka.

Za kraj, u ovom zaista čudnom i komplikovanom sistemu, da pojasnimo da Srbija svakako mora da ide u osminu finala dok će prve dve ekipe iz grupa koje pripadaju prvoj diviziji otići direktno u četvrtfinale.

Na Evropskom prvenstvu će igrati i naša ženska selekcija koja je takođe smeštena u drugu diviziju i grupu C zajedno sa Češkom, Turskom i Rumunijom.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu na programu je od 3. do 16. januara u Izraelu.

Bonus video:

9 Komentara

  Ovako, grupu možemo proći ali i ne mora da se desi, u zavisnosti kako budu igrali momci, ali za dalje nisam siguran da možemo ikoga proći

  Srbija već par godina nije u rangu najboljih vaterpolo timova Evrope, pa nam je svejedno koga i kako ćemo dobiti jer iskreno sem timova u našoj grupi sve ostalo su prejake ekipe

  Nema lakih protivnika ali je jasno da je Srbija favorit u grupi

  Msm da mozemo do medalje,dizu se polako nasa repka u ovom sportu.

  Bas smo pali u vaterpolu,smena generacije je uticala na to.

  Grupa je laka,prolazimo sugurno,ali sta nas posle ceka…

  Neće biti ni malo lako nemamo biše kvalitet kao ranije i nismo toliko dominantni a ima dosta jakih reprezentacija

  Ma ja sam zadovoljan. Idemo po sve pobede samo polako.

  Nece biti ni malo lako ali mi imamo sjajan tim. Definitivno prolazimo grupu

Postavi odgovor