POLJSKI HEROJ PONITKA: Tek treći tripl-dabl u istoriji Evrobasketa!

Najveći heroj pobede Poljske nad Slovenijom je svakako Mateuš Ponitka. Kapiten Poljske je predvodio saigrače antologijskom partijom.

Sa ubačenih 26 poena, uhvaćenih 16 skokova i podeljenih 10 asistencija, Ponitka je zabeležio tek treći tripl-dabl u istoriji Evrobasketa! Zaista nestvarno…

Prethodni je upisao Toni Kukoč na Evrobasketu 1995. godine. Hrvatski košarkaš je tada upisao 15 poena, 12 skokova i 11 asistencija protiv Finske.

Tek 22 godine kasnije, na prethodnom Evrobasketu, Rumun Andrej Mandake je imao sličan učinak protiv Crne Gore – 14 poena, 12 asistencija i 10 skokova.

Istina, kako je to rekao Stojan Vranković on je vlasnik prvog tripl-dabla u istoriji Evrobasketa – 12 poena, 13 skokova i 10 blokada, ali ne postoji zvaničan zapis koji to i potvrđuje.

Kako god bilo, svakako da ono što je uradio Ponitka ostaje zauvek zapisano. Na kraju krajeva je ostvario i najimpresivniji tripl-dabl od svih gore pobrojanih.

A malo je falilo da ne bude tako pošto se pre početka Evrobasketa javno zakačio sa rođenim bratom o čemu smo vam sve napisali OVDE.

IZGUBIO ŽIVCE: Dončić besan posle poraza – na meti su se našle sudije! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: IGRAJ ZA KATAR – MERIDIAN DODELIO PETU KARTU ZA SVETSKO!

4 Komentara

    Uvek iskoci neki igrac na koga niko,pa ni njegov trener nije obratio paznju!!!

    Ponitka iskočio protiv Slovenije kao što je Spisu protiv Srbije

    Ne mogu da verujem da su sve najkacecrkipe ispale a sve neki Random likovi resavamo velike utakmice protiv njih

    JBT da učestvujem u nekom kvizu i da mi postave pitanje “koliko je puta u istoriji Evrobasketa postignut tripl-dabl: A) 5 B) 3 C) 7” ne bih rekao pod B u životu

Postavi odgovor