Đoković nahvalio protivnika, pa progovorio o povredi

Novak Đoković je posle velike drame uspeo da se plasira u naredno kolo turnira u Dubaiju.

Srpski teniser je bio bolji od Čeha Tomaša Mahača sa 2:1 u setovima, a psole meča je pohvalio rivala, te je spomenuo povredu koju vuče od Melburna.

“Prvo dobro veče, hvala što ste došli i napravili sjajnu atmosferu, bilo je fantastično, ovo je jedan od mojih najomiljenijih gradova. Tomas nije igrao kao da je 130. teniser sveta, zaslužio je veliki aplauz. Dao mi je sve moguće vrste problema, ali kada je bilo važno uspeo sam da pronađem višu brzinu. Fizički uvek može biti bolje, od sebe uvek zahtevam najveće standarde. Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja, morao sam da se naviknem, nisam igrao mnogo tenis dok nisam došao ovde, moraću da napredujem kako odmiče turnir.”

Upitan je Novak i o rekordu Štefi Graf koji je srušio po broju nedelja na prvom mestu, gde sada ima 378 nedelja na vrhu, jednu više od legendarne Nemice.

“Veoma je specijalno, još kao momak koji je odrastao u Srbiji sanjao sam da osvojim Vimbldon i budem prvi na svetu. Blagosloven sam da sam sve svoje snove ostvario više puta, posle toga stvarate nove standarde i postavljate nove ciljeve. To je timski napredak i porodični uspeh, ja jesam sam na terenu, ali mnogo je sati koliko treba da provedem se pripremim da budem na ovom nivou, oduševljen sam što sam među najvećim imenima ovog sporta, a Štefi Graf je jedna od njih”, zaključio je Đoković.

Novak će u narednom kolu, koje se igra već u sredu, igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, trenutno 39. igrača sveta. Taj meč neće početi pre 16 časova.

Bonus video:

3 Komentara

    Nije Nole u najboljoj formi posle povrede ali polako ulazi u formu

    Volim što Novak uživa kad naleti na dostojnog protivnika

    Namucio ga je dobro i ima šta da pohvali kod rivala realno,malo više srece da je imao mogla je ova pobeda otići na drugu stranu ali eto ispalo je dobro

Postavi odgovor