Đoković: Pretpostavljam da će mi uzeti broj jedan, pa ću ja...

Najbolji tensier sveta Novak Đoković otkrio je kakvi su mu planovi i prioriteti za budućnost.

Srpski as u ponedeljak je oborio rekord Štefi Graf po broju nedelja provenih na vrhu svetske liste tenisera.

Poznato je da je Đoković oduvek imao želju i ambiciju da postane svetski reket broj jedan, a to je ostvario u više navrata.

“Kada sam postao prvi put svetski broj jedan, 2011, morao sam da postavim nove ciljeve, snove. Biti broj jedan je uvek krajnji cilj. To je, bez sumnje, vrhunsko dostignuće. Trudio sam se da što duže ostanem na tom mestu. Mislim da mi je konzistentnost dobra, da sam relativno zdrav bio tokom karijere, da nisam imao previše povreda. To mi je omogućilo da sakupim dosta bodova. Ponosam sam na ovo dostignuće. Ove godine punim 36 godina, tako da ne mislim da je ovo najveći prioritet. Voleo bih da ostanem zdrav i da produžim karijeru koliko god mogu. To je jedan prioritet. Drugi prioritet je igranje najboljeg tenisa na Grend slemovima, pokušaj da se osvoji što više Grend slemova. Ako prvo mesto bude posledica dobrih rezultata, biću veoma srećan. Naravno, želeo sam da oborim Rodžerov rekord, želeo sam da oborim rekord Štefi Graf. Kad sam bio blizu, što da ne? Trenutno se fokusiram na neke druge ciljeve”, rekao je srpski teniser.

On smatra da će biti još dosta promena u poretku tenisera, i kao glavne konkurente vidi mlađe kolege.

“Mislim da je ovo najmanji broj bodova koje imam kao broj jedan. Nije to samo zbog činjenice da nisam igrao na par Grend slemova i svega što se dešavalo prošle godine, već i zbog drugih igrača. Neki su propustili zbog povreda, neki nisu imali konzistentnost. Opet, sve to čini ovaj uspeh još većim. Ponosan sam, to je sve što mogu da kažem. Radim koliko i drugi. Posvećen sam sportu. Trudim se. Mnogo je izazova koji donosi mlađa generacija. Alkaras je tu, verovatno jedan od vođa naredne generacije. Rune. Onda imate Cicipasa. Oni igraju na visokom nivou stalno. Igraju mnogo turnira, nedelja. Ja ne igram toliko, ne planiram da igram toliko koliko i oni. Pretpostavljam da će na kraju opet uzeti broj jedan, onda ću ga ja vratiti, pa oni ponovo uzeti i tako u krug”, kazao je najbolji teniser na svtu.

Meridian ima najbolje kvote

Đoković je trenutno u Dubaiju, gde od 16.00 časova u drugoj rundi igra protiv Talona Grikspora.

Novi problemi za Španca: Alkaras se povukao iz Akapulka

 

2 Komentara

    Može da bude ali ja očekujem da Nole još puno nedelja provede na vrhu ATP rang liste

    Bilo kako bilo ti ćep za nas ubek biti broj 1 i najbolji na svetu svih vremena. Jer si mnogo veliki.

Postavi odgovor