Pilić otkrio kada bi Novak Đoković mogao u penziju

Još jednom je Novak Đoković podigao teniski svet na noge. Naterao je Srbin sve da mu se još jednom dive pokoravanjem Rolan Garosa i osvajanjem 23. grend slema. Jedan od onih koji se posebno raduje tom uspehu je i Nikola Pilić.

Čovek koji je radio sa najboljim teniserom u istoriji se osvrnuo na neverovatan uspeh 36-godišnjeg majstora iz Beograda.

“Ovo je za Đokovića bila veoma važna stvar. Rekao sam još pre godinu dana da je Đoković najbolji teniser svih vremena, a sada ima i najveći broj osvojenih grend slemova. Možemo da kažemo da će možda 400 nedelja da bude broj jedan, što je rekord koji nikada niko neće da dostigne”, počeo je Pilić za hrvatski Indeks.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Veruje Pilić da će Đoković sigurno da osvoji još neki grend slem turnir, a prognozira i koliko bismo još Novaka mogli da gledamo na ATP turu.

“Sigurno je da Đoković može da osvoji još neki grend slem. Nisu ga pustili prošle godine na Australijan open, kao ni na Ju-Es open. Verujem da bi jedan od ta dva turnira sigurno osvojio. Kada igra u šestoj brzini, on je najbolji teniser sveta. Fizički je dosta dobar, mogao bi da odigra još dve sezone”.

Ipak, jasno je da nadolaze mlađi teniseri koji su gladni i žedni skalpa najboljeg ikada, a Pilić je otkrio i ko bi među njima mogao da bude najuspešniji.

“Postoji nekoliko mladih tenisera, koji bi mogli da dostignu Đokovića. Alkaraz je vrlo blizu, Kasper Rud i Holger Rune su vrlo blizu, Aleksandar Zverev je malo popustio. Ima tu još nekoliko mladih igrača koji će da budu još bolji. Međutim, Đoković će verovatno da bude u konkurenciji za titule još dve sezone”.

Osvrnuo se legendarni Pilić i na saradnju Đokovića sa njegovim sunarodnikom Goranom Ivaniševićem.

“Zajedno su osvojili dosta važnih turnira. Čitava logistika je oko njega, tu su lekari, kondicioni trener, maseri… Sve to funkcioniše. Đoković često viče tokom meča, to su emocije, to su osećaji, to nema nikakve veze sa njihovim stvarnim odnosom. Sve je to izduvni ventil, Đoković posle dođe u svlačionicu i izvini se. Tako da tu ne vidim neki problem, sve je to sport”, zaključio je Pilić.

Bonus video:

3 Komentara

  Igraće koliko mu se bude igralo i koliko mu telo dozvoli

  Odgovori

  Verujem da će barem još dve sezone biti na turu

  Odgovori

  Rano je nos pričati o tome moze on osvojiti još par turnira sigurno

  Odgovori

Postavi odgovor