Doktor koji je uzeo uzorak od Halep: Osudili smo nevinu teniserku!

Zatresao se juče teniski svet informacijom da je Simona Halep osuđena na četiri godine zbog korišćenja nedozvoljene supstance. Sada doktor, koji je uzimao uzorke od Rumunke, tvrdi da je ona – nevino osuđena!

Profesor Žan-Klod Alvarez, direktor toksikološke laboratorije Rejmond Poinkare je uzimao uzorak iz kose Halep kako bi ispitao da li je dopingovana ili ne i tvrdi da dvostruka grend slem šampionka nije koristila nikakve nedozvoljene supstance.

U intervjuu za L’Ekip Alvarez tvrdi:

“Osudili smo nevinu teniserku! To je greška. Sudeći prema uzorku kose koji sam uzeo, supstanca Roksadustat je u toliko maloj koncentraciji da ona nikako sa njom nije mogla da poboljša performanse”.

Štaviše, francuski profesor tvrdi da supstanca Roksadustat ne postoji u SAD-u kao i da je ekstremno retka u Evropi.

“To je besmislica. Već je dokazano da se sa tom supstancom manipulisalo dva puta, a povrh svega jako ju je teško naći u Evropi, dok ne postoji u SAD-u”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Objašnjenje gde je Halep mogla da pokupi nedozvoljenu supstancu je, prema mišljenju Alvareza, u jednom proizvodu.

“Roksadustat je veoma rasprostranjen u Kini. Halep je koristila kolagen kako bi smanjila fizičku bol sa sastojcima koji su proizvedni u Kini. Upravo je tako i pokupila Roksadustat”, zaključio je profesor koji se bavio slučajem Rumunke.

Sama Halep je navela da će se žaliti na odluku da bude suspendovana četiri godine. Ukoliko se reči Alvareza ispostave kao tačne to bi zaista bio presedan…

Bonus video:

7 Komentara

  Rekao je Cirjak,da će neko debelo platiti Simoni za javno sramoćenje.I treba,ne samo platiti već i odgovarati.

  Sad je kasno da se javlja taj koji joj je i uzimao uzorak, njoj su karijeru upropastili

  Pa što se Alvarez nije mnogo ranije javio sa ovim informacijama nego tek sad kad je donesena mera protiv Halepove

  Eto kako neki ljudi prave kardinalne freske pa ne odgovaraju a nelo ni kriv ni duzan prodje jako lose

  Može sad da priča šta hoće, uzalud je

  Bilo kako bilo karijera joj je stopirana i unakažena

  Ovo je sramota sta se dogadja u svetu sporta!Teniserki kojoj je ugrozena reputacija i karijera sa osudom i kaznom suspenzije na 4 godine,treba da ih sve debelo tuzi i naplati sto su joj upropastili zivot!!!

Postavi odgovor