Nedimović: Svako ko je nameštao će biti kažnjen

Još uvek se u fudbalskoj Srbiji ne smiruju strasti povodom slučaja Kolubare. Još jednom je drugi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović rešio da se oglasi.

On je bio gost u Jutarnjem programu na TV Prva gde je govorio o mnogim temama. Najpre o Kolubari za koju ponavlja da je dokazano nameštala utakmice.

“CAS to je međunardno sportski sud u Lozani, po žalbi Kolubare zbog nameštanja FSS je kaznio Kolubaru. CAS je potvrdio da je bilo nameštanja, potvrdio proceduru FSS-a, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo situaciju da imamo tim koji je nemeštao utakmice, mi smo svega toga svesni. Od toga ne može niko da pobegne”.

Kako je i najavljeno, sutra bi i definitivno trebalo da bude poznato kako će izgledati domaća liga naredne sezone.

“Mi smo ih kaznili nešto strožije, ali će sutra FSS i zajednica prvoligaša doneti odluku o tome kako će izgledati Superliga, kako Prva liga, poštovaćamo odluke CAS, ono što je definitivno, za to mora neko da odogovara, nama je smanjio neko sa devet na šest i sada smo pobedili, alo ljudi vi ste nameštali utakmice. Vi ste počinili nešto zbog čega vas i organi u Srbiji ne mogu reći jure, ali bave se time. Ovo je prvi put posle 100 godina da se neko uhvati u koštac sa ovim. Neće niko reći, “ej ja sam nameštao utakmice”, ja mislim da nije bar toliko lud”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

S obzirom na to da je neko zaradio novac na nameštenoj utakmici, Nedimović ističe da se policija i tužilaštvo bave tim delom posla.

“Što se tiče sporta i fudbala mi smo to dokazali, FSS niti je tužilaštvo niti je policija. To je posao za neke druge organe da utvrde koje to tačno uradio, mi smo na sportskom planu sve uradili, dve odluke smo dostavili, dostavićemo odluku CAS-a, to je najteži deo posla, to je Sizifov posao, ali uspeli smo, imao sam bojazan”.

Naglašava Nedimović da svako ko je nameštao utakmice, i to ne samo u Kolubari, biće adekvatno kažnjen i sankcionisan.

“Pa nema milion ljudi, svako će dobiti kaznu kakvu treba da ima. Nekoliko postupaka protiv Kolubare je pokrenuto, zajedno sa državom menjamo i sportsku budućnost sa državom i sada možemo da pričamo o tim temama”.

WhatsApp Image 2023 03 20 at 14.52.26
(FOTO: FSS)

Prešao je potom Nedimović i na nešto lepše teme za domaći fudbal. Konkretno, nove stadione.

“Tokom avgusta meseca ćemo imati priliku da na primer otvorimo i leskovački stadion, moćiće da se igra grupna faza, može i reprezentacija da igra, ja mislim da će Čukarički tu da igra, i leskovačka Dubočica. Stadion u Loznici je gotov. Tu je hibridna trava, sve ono što ste videli na Marakani, što ste gledali po Evropi, sada imate po Srbiji. Raspisan je tender za Čika Daču u Kragujevcu, to su tri nova stadiona posle TSC-a, radiće se nacionalni stadion. Partizan je isto dobio hibridnu travu, idemo dalje.”

Sa novom infrastrukturom je ideja da se dobije Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, a potom da se eventualno aplicira za domaćinstvo nekog od finala evropskih takmičenja.

“Nama u FSS-u je ideja da prvo dobijemo jedno takmičenje za igrače do 21 godine. Da li ćemo to uspeti sami ili zajedno u suorganizaciji sa nekim drugim to ćemo videti, to pregovaramo sa UEFA. I sa ovim stvarima, kada pogledate, nešto se menja, onda i nemile scene padaju u drugi plan, biće više novca za sve. Imaćemo pet učesnika u Evropi, to nismo imali nikad! To je dobro i sa finansiskog aspekta, tome su Zvezda i Partizan dali najviše doprinosa, još ako se reprezentacija plasira na EURO biće još bolje”, zaključio je Nedimović.

Bonus video:

2 Komentara

    Sasvim normalno da se sankcionise sve sto je prevara u sportu,da vise to nikom ne pada na pamet!!!

    Da li to vazi i za Granicar iz Kuzmina

Postavi odgovor