Čeferin upalio alarm zbog "šurovanja" sa sudijama

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin prokomentarisao je slučaj bivšeg sudije Negreire i Barselone

Pred španskim sudom pokrenut je postupak, istragu je pokrenula i UEFA, a tim povodom se oglasio i prvi čovek Evropske kuće fudbala.

Meridian ima najbolje kvote

Iako zbog nezavinsne istrage ne može da se bavi konkretnije temom, Čeferin je kratko prokomentarisao ovu situaciju i istakao da je u pitanju nešto najozbiljnje što je video u fudbalu, otkad je u njemu.

“Naravno, ne mogu direktno da komentarišem ovo iz dva razloga. Prvo, zato što imamo nezavisnu disciplinsku komisiju. I drugo, jer se nisam detaljno bavio materijom. Međutim, mogu nešto da kažem. Što se mene tiče i kako sam obavešten, situacija je kraljnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je po mom mišljenju jedna od najozbiljnijih u fudbalu otkako sam u njemu. Na nivou španske lige, naravno, stvar je zastarela i ne može imati konkretne posledice, dok je postupak u toku na nivou španskog građanskog tužilaštva. Isto važi i za UEFA, ni ovde ništa nije zastarelo”, rekao je Čeferin za slovenački list “Ekipa”.

Barselona se tereti da je godinama na račun sudije Hosea Negreire uplaćivala ogromne svote novca u iznosu od 1,4 miliona evra, a navodno to je činila kako bi igrači bili upoznati sa sudijskim pravilima.

Ukoliko UEFA proceni da je španski klub izašao iz okvira dozvoljenog može da bude eliminisana iz evropskih takmičenja.

Zvezdin štih za Ligu šampiona: Luka Milivojević se vraća na Marakanu?!

BONUS VIDEO:

 

3 Komentara

    Sve sto je rekao Čeferin je u pravu. Sve sto je radio sudija i Barselona je za svaku osudu i kritiku.

    Ovo je skandal sirokih razmera. Ovo mora da isprati Uefa da vidi kako ce se ovo zavrsiti.

    Ne mogu da prolaze takve stvari tek tako ako ne bude kazni osilice se i drugi klubovi pa tek onda moze biti ogroman problem

Postavi odgovor