NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: Zvezda opet pisala Piksiju i opet su u fokusu sudije!

Nakon što je Partizan danas izazvao saopštenje tražeći ironično da Novak Simović sudi večiti derbi, na istu temu se oglasila i Crvena zvezda.

Aktuelni šampion Srbije je pisao ponovo selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju koga smatra držaocem vlasti u Fudbalskom savezu Srbije.

U pismu se traži da Piksi spreči da večiti derbi sa ogromnim ulogom ne sudi naš najpriznatiji sudija Srđan Jovanović pošto on navodno navija baš za Partizan!

Sadržaj pisma, prenosimo u celosti:

– Poštovani g. Stojkoviću, obraćamo Vam se povodom nastavka prvenstva Srbije gde nas od vikenda očekuju veoma važni mečevi plej-ofa, a sa posebnim akcentom na sledeću derbi utakmicu između FК Crvena zvezda i FК Partizan. Želimo da se nastavak prvenstva odigra što regularnije i sa tim u vezi moramo da Vam ukažemo na probleme delegiranja i ocenjivanja sudija. FК Crvena zvezda uvažava stručnost i reputaciju sudije Srđana Jovanovića, ali Vas molimo da zbog njegove klupske pripadnosti njega više ne delegirate za utakmice Crvene zvezde. Radi se verovatno o odličnom sudiji, jednom od najboljih koga trenutno imamo. Međutim, imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FК Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudija Srđan Jovanović sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FК Crvena zvezda, a posebno u narednom derbiju.

dragan stojković piksi-sergej
Zvezda je pisala Piksiju!
(FOTO: Starsport)

Navode u Zvezdi taksativno i greške koje stavljaju na teren Jovanoviću.

– 22.09.2019. godine: poništen regularan gol fudbalera Nemanje Milunovića na derbi utakmici FК Crvena zvezda – FК Partizan pri rezultatu 0:0, u 76. minutu utakmice, zbog navodnog prethodnog faula nad golmanom koji nije postojao;

– 06.03.2022. godine: dosuđen nepostojeći penal za Partizan na utakmici FК Spartak – FК Partizan pri rezultatu 0:0, u 84. minutu utakmice, nakon zakasnele reakcije sudije Srđana Jovanovića iz “VAR sobe“ i ubeđivanja glavnog sudije da mora da svira penal;

– Napominjemo da su obe gore navedene greške sudije Srđana Jovanovića potvrđene i od strane sudijske komisije FSS-a. Imajte u vidu da je FК Crvena zvezda prethodno već tražio izuzeće sudije Srđana Jovanovića, kao i da smo 07.03.2022. godine dostavili FSS zahtev da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije. Nažalost do sada ne samo da FSS nije izašao u susret zahtevima našeg najvećeg Кluba, već nismo ni primili odgovor sa Vaše strane. Želimo da naredni derbi kao i nastavak sezone prođe u najboljem mogućem sportskom duhu i fer pleju kako na terenu tako i van njega. Stim u vezi moramo pokazati međusobno puno poštovanje i razumevanje što je oduvek bila vrlina FК Crvena zvezda. Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtev imajući u vidu unapred iznete činjenice. FК Crvena zvezda prihvata imenovanje bilo kog drugog sudije koji se nalazi na listi internacionalnih sudija FIFA i UEFA.

I za kraj:

– Na kraju molimo Vas da utičete da se obezbede u nastavku sezone fer i jednaki uslovi za sve klubove što uključuje i nesmetano korišćenje VAR tehnologije na svih preostalim mečevima Superlige Srbije imajući u vidu da smo svedoci brojnih problema po tom pitanju a što je u isključivoj i jedinoj nadležnosti FSS – stoji u pismu koje je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović.

JOŠ JEDNA NEDELJA U POTPISU SRPSKIH MAJSTORA: Tadiću gol, Mitroviću gol, Vlahoviću gol, Kostiću gol..Kad će više taj Katar?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Štimac: Iz nezavidne situacije sam stigao do velikog uspeha | Sport Fokus Podcast EP43

2 Komentara

    Sta se tu Piksi pita, pa da njemu šalju pisma

    Ni Zvezda ne zna sta zeli, dal domaće ili strane sudije

Postavi odgovor