ŠOKANTNA ODLUKA NA POMOLU: Italijani ipak igraju u Kataru?!

Šokantno su Italijani ispali iz priče oko plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru porazom od Severne Makedonije, a utisak je da bi na jednako neverovatan način mogli da se nađu na Mundijalu!

Postojala je ranije priča da bi zbog nepoštovanja žena i zabrane ulaska na utakmicu reprezentacije Irana ta selekcija mogla da ostane bez plasmana u Katar, ali je ta priča veoma brzo utihnula.

Jednostavno, FIFA se nije odlučila na toliku kaznu pa su italijanskim fudbalerima tu lađe potonule. Ipak, pojavio se novi tračak nade u celom slučaju.

Naime, Italija bi mogla da se nađe u Kataru našutrb neke druge selekcije, a konkretno radi se o predstavniku Južne Amerike – Ekvadoru.

Sve počinje od toga što su Čileanci optužili Ekvadorce da su falsifikovali papire Bajrona Davida Kastilja, koji je prema njihovim navodima zapravo Kolumbijac?!

Uz to, prema tvrdnjama Čileanaca, Kastiljo je rođen 25. jula 1995. godine u kolumbijskom gradu Tomaku, a ne 10. novembra 1998. godine u Ženeral Viljamilu u Ekvadoru.

italija-roberto manćini
Italija bi mogla da iskoristi tužbu protiv Ekvadora u svoju korist!
FOTO: Guliver

Iako su žalbu uložili Čileanci, koji smatraju da treba da zamene Ekvadorce, na Mundijal bi mogla Italija kao najbolje plasirana selekcija na FIFA rang-listi koja nije otišla u Katar.

– Moguće je da će se Italija spasiti i igrati na Svetskom prvenstvu. Postoje veće šanse za to nego što svi misle. Čini se da bi Ekvador mogao da plati zbog velike greške i postavljanja u tim igrača koji nije imao pravo nastupa. Postoji pravilo FIFA koje nalaže da se u “slučajnim situacijama” reprezentacija sa najvišom pozicijom na rang listi plasira na Svetsko prvenstvo. U ovom slučaju to je Italija. To su pravila igre – rekao je Franko Kimenti, koji je, zanimljivo, predsednik Golf saveza Italije?!

FIFA je i zvanično pokrenula istragu povodom čitavog slučaja i čeka se konačan rasplet koji će vrlo verovatno uskoro biti poznat…

AFRIKANAC BLISTA OD SREĆE: Oglasio se Rikardo o rekordu i evo šta je imao da poruči!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Barbi Afrika – Realno, pobednik Evrovizije mora biti, biti, biti… EP26

6 Komentara

  Oni tamo stalno tuze nekoga za nesto,samo da bi smanjili konkurenciju.

  Odgovori

  To je glupost ako se dozvoli

  Odgovori

  Zar sumnjas da nece? Ne bi bio prvi put sa losim odlukama.

  Novac cini cuda,to je Fifa

  Odgovori

  Slazem se,i to je kao javna tajna.

  Nisu zasluzili,i ne treba da igraju

  Odgovori

Postavi odgovor