OD VELEBITA DO MADRIDA: Luka Modrić čuvao koze, pa postao heroj Reala! (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 14. trofej Lige šampiona u klupskoj istoriji, a svoje ime u zlatne stranice istorije upisao je i hrvatski fudbaler Luka Modrić.

Najbolji hrvatski fudbaler svih vremena sinoć je peti put u karijeri osvojio Ligu šampiona, a ponovo se priča o tome koliko je Luka Modrić važan deo veznog reda Reala.

Nije najveća zvezda, ali je svakako jedan od najvažnijih igrača u mašineriji Jirgena Klopa, i gotovo svaki put saznamo o njemu nešto novo.

Mladi Luka je, kada je imao svega nekoliko godina, bio deo dokumentarnog filma “Napad vukova” koji je snimio hrvatski muzičar Pavle Balenović. Ovaj dokumentarac bavio se napadima vukova na stoku u mestima oko Zadra i Obrovca, a kasnije ga je hrvatski umetnik prodao BBC-iju!

Naravno, engleska kuća tada nije ni znala da je kupila snimak na kojem je kasniji osvajač Zlatne lopte i jedan od najboljih fudbalera današnjice, ali u potpuno drugačijoj ulozi. Mladi Luka se na snimku vidi kako tera koze u tor, da bi ih zaštitio od napada vukova na ovoj hrvatskoj planini.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Balenović je nekoliko godina svog života posvetio životu na Velebitu, a tokom snimanja ovog dokumentarca postao je prijatelj sa Lukinim ocem. Stipe Modrić mu je bio domaćin na planini iznad Zadra, u kojem će kasnije živeti porodica Modrić.

MODRIĆ ZAOKRUŽIO DOMINACIJU: Jedno je sigurno – Hrvat podiže “ušati pehar”!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Sandra Afrika – Fudbaleri i pevačice su dobra kombinacija, ali… EP28

 

Postavi odgovor