OBJAŠNJENJE: DEŠAVA SE - VAR nije radio na meču Zvezda - Čukarički!

Samo što je počela prolećna polusezona u domaćem šampionatu, a već imamo prvi sporni detalj. Vezan je za utakmicu Crvene zvezde i Čukaričkog i upotrebe VAR sistema.

Naime, tokom prvih pola sata utakmice na Marakani VAR sistem uopšte nije radio?! Čitavu situaciju je pojasnio predsednik Sudijske komisije, Dejan Filipović.

– Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera – rekao je Filipović tokom gostovanja na TV Prva i priznao da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava:

– Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone.

Objasnio je Filipović da se to “dešava” i da nema nikakvog mesta da se dovodi u pitanje regularnost meča kao i sudijske odluke.

– Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije. U nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg – Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava – to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture – predočio je Filipović.

Videćemo kakva će biti situacija sa VAR-om i u nastavku sezone…

POJAŠNJENJE IZ ITALIJE: Zašto Lazetić još uvek nije dobio šansu u Milanu?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: @Beki ocenjuje zimske TRANSFERE Zvezde i Partizana

4 Komentara

    Da da bas na utakmici Zvezde nije radio!

    Pa dobro desava se razumem a gde bas na utakmici Zvezde i Partizana uvek?!

    Uvek je bilo i biće tehničkih problema ali to nema veze sa fudbalom. Najbitnije je da sudije na terenu odrade svoj posao.

    I ovako nije ni od kakve koristi ,var se upotrebljava kod nas samo ksd je potreban liderima nazalost

Postavi odgovor