Zvezda ima najvredniju ekipu i igrače u Superligi

Crvena zvezda je dominantno osvojila titulu u Superligi Srbje, na tom putu uspela je da podigne i tržišnu vrednost svojih igrača.

Specijalizovani portal “Transfermarkt” objavio je ažurirane podatke koji se tiču vrednosti fudbalera u elitnom rangu srpskog fudbala.

Najskuplji pojedinci su Strahinja Eraković i Mirko Ivanić sa 9 miliona evra, Osman Bukari sa 6,5 miliona evra, Rikardo Gomeš i Fuseini Dijabate sa 5 miliona, slede Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović i Igor Vujačić sa 4,5 miliona evra, Petar Ratkov je dostigao vrednost od 4 miliona evra, a Stefan Mitrović sa 3,5 miliona zatvara top 10 listu najvrednijih u domaćoj ligi.

Najveći skok vrednosti od 3,4 miliona po završetku sezone ostvario je Ratkov (već prešao u Salcburg), Erakoviću je porasla vrednost za 2 miliona, Bukariju za 1,5 milion, Ifetu Đakovcu za 1,2 miliona, Slobodanu Rubežiću i Nemanju Tošiću za 1,1, a za milion evropskih novčanica je vrednost porasla Ivaniću, Mitroviću, Mirku Topiću i Luki Iliću.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Celokupna Superliga Srbije procenjena je na 277,7 milion evra.

Zvezda ima najvredniju ekipu sa ukupno 62,7 milion evra, slede Partizan sa 49,21, TSC sa 25,3, Čukarički 23,39 i Vojvodina sa 20,91 milion evra.

Zvezda “štanca” pojačanja: Jasno mi je zašto sam došao

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Godinama nemaju konkurenciju u SLS ali vreme je da na Evropskoj sceni naprave neki značajniji rezultat

    Najskuplji nad klub najvise se ulaze u njih, troše mbogo na pojačanja i naravno da imaju najskuplji ekipu

Postavi odgovor