NOVA BOMBA U EVROPSKOJ KOŠARCI: Barselona vraća Marka Gasola!

Navikla nas je Barselona da u poslednje vreme u evropskoj košarci detonira transfer bombe. Prva je bila sa povratkom Nikole Mirotića iz NBA lige. Druga je usledila nedavno sa potpisom Paua Gasola, a treća bi mogla da nadmaši obe.

Naime, kako prenose ugledni španski mediji, Barselona čini sve da ovog leta u klub vrati Pauovog mlađeg brata i košarkaša Los Anđeles Lejkersa – Marka Gasola!

Kada smo rekli da bi ta transfer bomba mogla da nadmaši prethodne dve, to potkrepljujemo činjenicom da je trenutni rejting Marka u NBA ligi sigurno veći nego što su bili Mirotićev i Pauov pri povratku u Španiju.

Čak je sportski direktor vicešampiona Evrope Huan Karlos Navaro potvrdio da je Mark Gasol najveći prioritet za klub u predstojećem prelaznom roku i da klub “daje sve od sebe” da ga dovede nazad u Evropu.

E sada, pitanje je koliko je to realno… Gasol ima ugovor sa Lejkersima do kraja sezone. Kako ima 36 godina jasno je da je pred krajem karijere.

Naročito kada se uzme u obzir da mu je ove sezone minutaža i uloga u Lejkersima smanjena u odnosu na prethodni period u Toronto Reptorsima.

Sa druge strane, ne sme se zaboraviti da je Mark Gasol dao ogroman doprinos osvajanju titule NBA lige Toronta pre samo dve godine i sigurno je da će na konto toga dobiti veliki broj ponuda iz najjače lige na svetu na leto.

Međutim, nije ni Barselona bez aduta. Ukoliko bi Mark došao, izvesno je da bi i Pau Gasol odložio penziju da odigra još jednu sezonu sa bratom. Pored toga, vrlo verovatno da bi mlađi Gasol bio najplaćeniji igrač Evrope što su sve stvari o kojima vredi razmisliti…

KOKOŠKOV OBJAVIO SPISAK: Srbija sa NBA igračima u borbi za Olimpijske igre

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Dejan Savićević: Titulu u Bariju mi ne mogu oduzeti!

3 Komentara

    Treba prvo da dovedu veterane kao sto je Mark Gasol,pa tek onda da rade na pripremi novih snaga!!!!

    Ozbiljan je Barsa klub, nisu zadovoljni postignutim rezultatima tj. jedino ih trofeji zanimaju.

    Ne znam sto dovode veterane videli su da im to ni sada nije pomoglo ..mada je Mark stvsrno dobar igrač

Postavi odgovor