KLJUČAN SASTANAK ZA BUDUĆNOST EVROPSKE KOŠARKE: Bodiroga u misiji - popraviti užasan kalendar!

Zaseo je Dejan Bodiroga sredinom nedelje na čelno mesto Evrolige i jedan od prvih zadataka će mu biti da popravi odnose sa FIBA i reorganizuje kalendar takmičenja.

Najavio je i prvi čovek svetske kuće košarke, Turgaj Demirel da će se sastati sa Bodirogom i pokušati da reši probleme u odnosu dve organizacije.

– Da, Dejan Bodiroga je predsednik Evrolige i ja sam mu već čestitrao jer je on bio sa nama četiri godine kao potpredsednik KSS, deo borda FIBA Evropa i deo takmčarske komisije FIBA. Naravno on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Naravno da ćemo uskoro se sastati i čuti – napomenuo je Demirel.

Ipak, Demirel ističe da je glavna poluga u rukama klubova Evrolige koji su vlasnici takmičenja.

– Znate da Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost – naglasio je Demirel.

Videćemo da li će sastanak Bodiroge i Turčina doneti pomak u evropskoj košarci…

ČOVIĆ PONOVO UPALIO ALARME: Srbija nije zemlja košarke, nek se zapitaju svi ko šta radi!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Meksiko i osvoji dres! EP11| Meridian

2 Komentara

    Lepo je čovek objasnio da evroliga ima 11 klubova vlasnika Evrolige i da Bodiroga mora sa njima prvo da se dogovori šta žele

    Odgovori

    Dosta teškog posla ima pred sobom živo me zanima kako će se snaći na ovoj jako važnoj funkciji

    Odgovori

Postavi odgovor