Davidovac ne može bez Zvezde: Znao sam da ću se vratiti

Kao da nije ni odlazio… Takav je osećaj verovatno kod mnogih navijača crveno-belih. Posle samo godinu u redovima moskovskog CSKA, opet je Zvezdina sedmica ukrašena prezimenom Davidovac.

Na Mali Kalemegdan se vraća osvežen, motivisan, a začin je poseban – epitet vicešampiona sveta. Praktično nije imao vremena za odmor i logika stvari jednostavno sama nameće zaključak da je iscrpljen zbog uzbudljivog leta u Manili, Dejan je nerverovatno energičan i ne oseća ni trunku zamora materijala, već naprotiv, ističe kako je spreman i željan novih izazova.  

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

„Sreća pa smo napravili veliki rezultat, tako da fizički nisam umoran iz razloga jer nam je uspeh sa reprezentacijom dao polet i ulio dozu samopouzdanja. Kada napraviš takav rezultat, ideš motivisan u klub i mislim da je to dobro za kraći period prilagođavanja i za brži ulazak u utakmice. Sa druge strane, smo u takmičarskom ritmu, pa nisam ni razmišljao o umoru“, rekao je Dejan Davidovac za Meridian sport.

Priznaje da njegov mozak još uvek nije uspeo da obradi podatke sa specijalnog putovanja zvanog Mundobasket.

 „Mislim da se nije još sleglo. Svesni smo da smo napravili veliki rezultat. Naravno, bolje bi bilo da smo pobedili u finalu, ali iskreno nismo mogli bolje. Dali smo sve od sebe, izgledali kao prava ekipa i bili smo uvek jedni za drugog. To mi je najveći utisak sa prvenstva. Utisci se nisu slegli. Stariji igrači koji su bili sa nama su nam rekli da je potrebno vreme da bi razumeli šta se desilo“.

Možda je već izlizana fraza ili zvuči na pokvarenu ploču, ali svako od momaka koji je bio u Manili ističe samo jedno – timski duh.

„Ovo je bilo nešto sasvim drugačije. I ono što se dogodilo Boriši nas je još više ujedinilo. Dešavali su se neki momenti koji su nas još više spajali, što je odlika velikih timova. Samo smo skupljali redove i išli napred“.

Nedović: Nije mi krivo što nisam bio sa reprezentacijom, Zvezda se ne plaši nikoga!

Priča o reprezentaciji je završena, a nova tema ponovo izaziva posebne emcoije kod Davidovca – Crvena zvezda Meridianbet. Sastavni deo života momka iz Zrenjanina. U razgovoru za naš portal je objasnio kako je povratak uvek bio opcija.

„Tokom sezone je postojalo kontakta. Oduvek sam voleo Zvezdu i hteo da se vratim. Prijalo mi je godinu dana pauze, čisto da presečem malo. Da se osvećim malo, pogotovo što mi je u Moskvi bilo veoma lepo. Uzbuđen sam, motivisan i spreman za nove izazove“.

Kada se prošle godine pojavio na finalnoj seriji ABA lige i iz prvih redova bodrio crveno-bele, već je krenulo da se šuška kako bi mogao da ponovo obuče voljeni dres. Ipak, tada nije bilo ništa dogovoreno, želeo je samo da se oseti kao navijač.

„Godinama nisam osećao kako je biti sa strane i gledati kao navijač. Malo mi je nedostajalo to u Rusiji, jer nije na našem nivou, tako da sam došao da podržim momke, ali tada nisam bio u priči da se vratim. Samo sam osetio potrebu da dođem“.

Mnoge stvari su iste, ali ima i novih momenata kada je u pitanju klub sa Malog Kalemegdana. Štark Arena je zamenila Pionir, srce i dušu srpske košarke. Davidovac nije imao dilemu kada bi morao da bira između dve dvorane.

„Kratko ću reći. Više volim Pionir – definitivno. Ali ćemo se navići na Arenu kao i na druge hale. Po toliko dvorana smo igrali tako da ne može da nam predstavlja nikakav problem. S tim da je prodato 11 hiljada karata, tako da ne bi stali u Pionir. Drago mi je zbog takvog interesovanja i sigurno će Delije napraviti sjajnu atmosferu u Areni, kao što su činili u Pioniru“

Pored promene dvorane, novitet za srpskog reprezentativca će biti odsustvo velikog prijatelja. Kada kažete Davdiovac, nekako je sledeća asocijacija Ognjen Dobrić.

„Mi smo nekako u paketu godinama. Normalno da mi je čudno. Iako smo do skoro bili zajedno na prvenstvu. Zezali smo se da idemo zajedno u Minhen na turnir, jer je i Virtus igrao tamo, ali ja nisam išao. Osvajali smo zajedno, pravili velike rezultate, gubili, imali loše momente, ali smo uvek bili nekako zajedno. Mi smo u finalnim serijama ABA lige uvek pronalazili pravu formu. Krajevi sezone su nekako uvek bili naši. To bih posebno izdvojio”.

Luka Mitrović: Nismo imali tok priprema kakav smo želeli, mnogo mi znači što su došli Teodosić i Bjelica

Ipak, verovatno najveća razlika u odnosu na period pre odlaska iz Zvezde je roster. Mnogo novih igrača i to kakvih…

„Na papiru su zaista sjajna imena. Bogate karijere, mnogo iskustva, igrači na visokom nivou. Isto tako, ne bi mogao da kažem nešto više, jer sam imao tri treninga sa ekipom. Nisam trenirao sa mnogima. Na primer sa Nejpirom i Teom. Tobi i ja smo stigli u isto vreme. Još se nismo uigrali, još se ne poznajemo, trebaće vremena da se sve sklopi, ali ima vremena – sezona je duga“.

Koliko je sve bilo brzo u proteklih nekoliko nedelja života Dejana Davidovca najbolje oslikava podatak da nije obavio razgovor sa Duškom Ivanovićem.

„Nismo stigli. Kada sam došao, Duško je bio u Barseloni na sastanku. Posle toga se vratio, imali smo dva treninga i odmah smo otišli na Kipar. Pravo da kažem, ništa nismo pričali. Ali polako – ima vremena. Iskristalisaće se sve tokom sezone samo je potrebno strpljenje.

Veliki broj je novih saigrača, ali i dobro poznata lica su dočekala srebrnog iz Manile – Luka Mitrović i Branko Lazić.

 „Sa njima sam se video još letos, pre povratka. Sa Lukom sam svako leto. U suštini smo tokom godine sve vreme bili u kontaktu, pa su vrlo dobro znali da dolazim“, završio je priču Davidovac za Meridian sport.

Bonus video:

4 Komentara

  Jedino je u Zvezdu i mogao da se vrati!!!

  Odgovori

  Kući je najbolje ocigledno

  Odgovori

  Davidovac sa sobom nosi veliko iskustvo tako da će veoma doprineti timu

  Odgovori

  Drago nam je što se vratio u Zvezdu, biće nam lakše sa njim

  Odgovori

Postavi odgovor