Zvanično: Trener Igokee preuzeo reprezentaciju iz regiona

Zbog neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Severna Makedonija se odlučila da promeni selektora i imenuje za novog trenera Igokee, Dragana Bajića.

Bajić dolazi na mesto Aleksandra Todorova koji nije uspeo da ostvari zadatak i odvede Severnu Makedoniju na Evropsko prvenstvo što ga je na kraju i koštalo posla.

Veliko hvala čelnicima Federacije na poverenju. Svakom treneru je čast da bude selektor neke reprezentacije. Drago mi je što su ljudi poput Antića i Gečevskog, koji su kao košarkaši radili sa vrhunskim stručnjacima, odlučili da me izaberu. Imam puno energije i želje da zajedno napravimo dobar posao – rekao je Bajić na promociji.

On ne krije da bi voleo da projekat sa Severnom Makedonijom bude na duže staze.

– Voleo bih da ostanem deset godina. Rano je da govorimo o detaljima, ali svi igrači će dobiti priliku da igraju, a mi ćemo pokušati da izvučemo najbolje iz njih i da budemo najbolji što možemo. Kao trener želim da budemo poput porodice i da dišemo kao jedan.

Bajić će debi na klupi reprezentacije Severne Makedonije imati u avgustu kada ga očekuje drugi krug pretkvalifikacija za Svetski kup 2023. godine.

Pored Severne Makedonije u njima će učestvovati i Austrija, Belorusija, Danska, Island, Letonija, Crna Gora, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Švedska kao i Švajcarska.

Ništa od Niksa: “Odmetnik” Džejms našao klub u NBA ligi!

Obavezno pogledajte: Vladimir Kuzmanović: Nije budžet ono što može da napravi ekipu! | MOJ UGAO

2 Komentara

    Bolje da traze igrace a ne da smenjuju trenera…..

    Očigledno su prepoznali kvalitet ovog coveka i ono sto im treba da vodi ovu reprezentaciju … verujem da nisu pogresili

Postavi odgovor