Francuska pobeda bez značaja, Liban hrabro "poginuo"

Mučila se danas Francuska ponovo. Za razliku od mečeva protiv Kanade i Letonije, četa Vensana Kolea je stigla do premijerne pobede na Mundobasketu koja joj na kraju ništa ne znači – 85:79.

Francuska na ovom meču nije računala na Matijasa Lesora, Mustafu Fala i Rudija Gobera čime je centarska linija najvećeg razočarenja ovogodišnjeg Mundobasketa bila značajno oslabljena.

Ipak, nije ni to izgovor za Francuze koji su se mučili sa znatno slabijim timom. Toliko da je Liban najvećim delom prvog poluvremena vodio.

Govorimo o selekciji koja je poražena od Letonije sa 39 poena razlike (109:70) i Kanade sa 55 poena razlike (128:73)?!

I takva ekipa je gubila na poluvremenu samo minus jedan od (38:37) Francuske koja je pre šampionata važila za jednog od najvećih favorita za medalje.

Neizvesno je bilo i u trećoj četvrtini. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi tek sredinom poslednje deonice Francuska stekla malo opipljiviju razliku (69:65) pa je selektor Libana tražio minut odmora.

Krenula je od tog trenutka bolja igra Francuza. Lomili su polako otpor nejakog Libana koji je na kraju jedva slomljen, ali je hrabro “poginuo”.

Francuska je danas najviše dobila od poena Geršona Jabuselea koji je dao 18 poena, Evan Furnije je ubacio jedan poen manje, dok su Nikolas Batum i Eli Okobo dodali po 12.

Libance su predvodili Vael Arkadži sa 29 poena, Ali Hadar je dodao 12, dok je naturalizovani Amerikanac Omari Spelman bio još jedini dvocifreni sa 10 poena.

Egipat je lako slomio otpor Meksika i nadigrao ga prilično ubedljivo sa 100:72. Mada ni ovaj trijumf afričkom timu ne znači puno pošto nije prošao grupnu fazu. Baš kao i Meksikanci…

Bonus video:

2 Komentara

    Jedno od najvecih iznenadjenja Mundobasketa,za sada!!!!

    Prokockali su svoje šanse za dalje tako da im ova pobeda nije apsolutno ništa značila

Postavi odgovor