Serhio Rodrigez se upisao u istoriju

Odavno je Serhio Rodrigez upisao ime u istoriji Evrolige kao jedan od najboljih plejmejkera. Sinoć je samo dobio potvrdu u vidu još jednog podatka za ponos.

Lucidni španski košarkaš je u pobedi protiv Makabija (85:66) prešao magičnu granicu od 3.000 poena u elitnom evropskom takmičenju!

Time je posao tek osmi igrač u istoriji Evrolige kome je tako nešto pošlo za rukom. I ostalih sedam imena je za svako poštovanje.

Tu su: Vasilis Spanulis (4.407 poena, aktivan), Huan Karlos Navaro (4.152 poena), Jorgos Printezis (3.401 poen, aktivan), Nando de Kolo (3.331 poen, aktivan), Serhio Ljulj (3.141 poen, aktivan), Paulijus Jankunas (3.128 poena, aktivan) i Felipe Rejes (3.022 poena, aktivan).

Popluarni Ćaćo je sinoć ubacio Makabiju 10 poena čime je stigao do 3.002 poena sa tendencijom da već na narednom meču prestigne na toj listi i Felipe Rejesa.

Verovatno je realno da ove sezone “skine” i Paulijusa Jankunasa, ali će teško da stigne i Serhija Ljuja koji je još uvek u sjajnoj formi.

U svakom slučaju Rodrigez se upisao još jednom u istorijske knjige Evrolige. Zaista podatak za ponos Španca…

Bjelica, naporan rad i spremnost koju hvale i saigrači

Obavezno pogledajte: CRVENA ZVEZDA – AC MILAN | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #42

4 Komentara

  svaka cast,moze da prestigne ove sve sto su na 3000 hiljade poena i vise,ali ove sa preko 4000 poena tesko,nije to malo dati jos preko 1000 koseva,nije mlad,tako jos ova i sledeca sezona i vec je tu pri kraju

  Odgovori

  Podatak za poštovanje i divljenje. U odabranom društvu se našao, ako ga zdravlje posluži biće u prilici da još naperduje ali videćemo dokle s obzirom da su od preostale sedmorice 6 aktivnih igrača.

  Odgovori

  Odlican igrac…vrhunski strelac..svako ko iole prati kosarku zna ko je Rodrigez.Svaka cast na svemu sto je do sada uradio.Veliki igrac.

  Odgovori

  Kakav je Caco Rodrigez ,strašan igrač i u ovim godinama cepa mrezice protivnika,sjajna brojka od 3000 poena

  Odgovori

Postavi odgovor