Generalni menadžer Barselone otkrio zašto su otišli Jasikevičijus i Mirotić

Pretrpela je Barselona velike promene ovog leta. Najveće su se desile na klupi odlaskom Šarunasa Jasikevičijusa i prve zvezde tima Nikole Mirotića.

Finansijski problemi su ophrvali katalonskog giganta. Veliki rezovi su morali da se naprave zbog smanjenja budžeta. Klupa je poverena Rodžeru Grimau koji nema evroligaškog iskustva.

O svemu tome je govorio generalni menadžer Barselone Đozep Kubeljas.

“Oduvek smo verovali Jasikevičijusu. Imali smo iskren odnos, predvodio je ekipu u tri uspešne sezone i omogućio nam je povratak na elitni nivo. Nismo se dogovorili oko novog ugovora zbog problema sa budžetom i planiranja sportskog projekta”.

Odgovarajući na pitanja španskog EFE-a, Kubeljas nije toliko skeptičan kada je u pitanju Grimau čiji je status uporedio sa Pepom Gvardiolom i Ćavijem.

“Znamo Grimaua mnogo godina. Sa njim je ograničen rizik. Slično kao i sa Ćavijem Paskvalom kada je preuzeo Barselonu. Sećate se da je u fudbalu u klubu bilo mnogo sličnih primera kada su Pep Gvardiola i Ćavi bez mnogo iskustva preuzeli prvi tim”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Barselona je morala da smanjim budžet ove sezone. Sa 40.000.000 evra je ekipa spala na “samo” 28.000.000 evra. Troškovi su morali da se smanjuju i prvi je na “udaru” bio Nikola Mirotić.

Da se ne vraćamo na sagu sa Partizanom, Mirotić je na kraju potpisao za Armani, ali je postojala i šansa da ostane u Barseloni.

“Da je njegov agent imao samo malo više razumevanja sve bi ispalo drugačije. Mogu da kažem da je Mirotić bio veoma srećan u Barseloni”, naglasio je generalni menadžer kluba.

Za kraj je Kubeljas potvrdio da će klub i ove sezone pretrpeti gubitke u iznosu od oko 13.000.000 evra, dok je prošle sezone minus u kasi bio čak 30.000.000 evra.

Bonus video:

2 Komentara

    Ova Barsa muti i u kosarce a ne samo u fudbalu!

    Odgovori

    Pa sta sad,svi znaju sto su otisli,nema sad neke tople vode

    Odgovori

Postavi odgovor