Pampuri od vina, razgovor u kolima do kasno u noć i potpis na kolenima - neispričana priča o dolasku Svetislava Pešića u Zvezdu

Bojan Tanjević je pisao prve tomove romana zvanog košarkaški agent, a već na početku karijere se otvorila šansa da priča postane posebna i autentična. Iako je bio novajlija u svetu ala, imao je iza sebe Lućana Kapikjonija – koji je važio za jednog od najvećih sportskih menadžera u tom vremenu.

Bratanac legendarnog trenera, Bogdana Tanjevića, spletom oklonosti je došao u situaciju da radi za moćnu agenciju, a 2008. godina je ostala upamćena kao nezaboravna. Razlog je Svetislav Pešić – kojeg je posle višesatnih razgovora uspeo da ubedi da ipak potpiše za klub sa Malog Kalemegdana. Na kraju je dogovor pao na parkingu ispred hotela Interkontinental.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

„Večera u Franšu. Opačić, Vučević, Drakulić, Pešić i ja… Odlaze jedan po jedan i ostajemo samo Pešić i ja. Kari je želeo garancije za celu ekipu, što nije bilo lako učiniti. Otvorili smo nekoliko boca vina, a one pampure sam držao i vrteo po rukama od nervoze. Svirali su fajront u Franšu oko jedan i polako krećemo stepenciama prema izlazu”, rekao je Tanjević za Meridian sport, a onda nastavio da opisuje sudbinsku noć u Beogradu.

“Tada me je Pešić pitao zašto sam tužan, a ja mu odgovaram: ‘Kako zašto?! To je bio ključni trenutak u mojoj karijeri, a zbog nekih bezveznih razloga ne mogu svi da popuste bar malo.’ Uzeo sam one čepove i bacio ih u žbunje. Seli smo u kola i otišli do Interkontinentala. Kaže mi Pešić: ‘Ugasi auto’. Sedeli smo u kolima od dva do tri sata posle ponoći. Imao sam sve ugovore u automobilu… Posle sat vremena, Pešić kaže da hoće”, radost se pojavila na licu Tanjevića i posle 15 godina.

WhatsApp Image 2024 03 24 at 21.07.57 4
Foto: Privatna arhiva

Posao je dogovoren, ali je direktor Crvene zvezde spavao. Adrenalin je skakao u organizmu tada mladog agenta, koji nije previše mislio, nego je nagazio papučicu gasa kako bi Milan Opačić stavio potpis na ugovor.

„Kako je Pešić izašao iz kola, krenuo sam pod punim gasom do Opačića, koji je uveliko spavao. Budim ga i stajem ispred kafane Kalenić, gde on na kolenima u mojim kolima potpisuje ugovor“, setio se Tanjević u razgovoru za naš portal.

Kompletan intervju sa nekadašnjim agentom Nemanje Bjelice pročitajte OVDE.

Bonus video:

Postavi odgovor