Uroš Plavšić u poziciji za koju je pre samo godinu dana mislio da je nemoguća: Sve mi deluje nerealno...

Prošle godine u ovo vreme bio je „iznenađenje“. Kao široj javnosti ne mnogo poznat, predstavljen kao pojačanje Mege. Sada je igrač za čiju izjavu novinari stoje u redu. Bukvalno… I bez preterivanja.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

I to ne na bilo kom mestu. Već u Olimpijskoj kući. Tu je Uroš Plavšić došao kao potencijalni reprezetativac Srbije, koji je počeo pripreme za Olimpijske igre, i kao novi centar Crvene zvezde Meridianbet.

Pomalo još nenavikao na toliku pažnju, nije imao problem da prizna…

Sve mi ovo deluje skroz nerealno. U nekim mojim gledanjima, delovalo mi je čak i nemoguće, počeo je priču Uroš Plavšić za Meridian sport.

Jer…

“Prošlog leta sam došao sa koledža. Niko nije znao ko sam i šta sam, bio sam svestan da je ispred mene mnogo dokazivanja. Desilo se i dosta dobrih partija u Megi, što me dovelo tu gde sam. Da se prvo desi Zvezda, pa potom i reprezetacija. Stvarno, bolje leto mislim da nisam imao u životu”, pričao je sjajni cantar.

A – leto je tek počelo…

Plavšić je u grupi igrača koji su već danas počeli sa radom. Čak je bio i prvi na treningu. Toliko je bio nestrpljiv da počne, ili mu je toliko trening potreban? Ili…

“I treba mi trening, ali kao i svaki košarkaš, imam svoj neki ritual. Volim da dođem ranije. Naprimer, nikada nisam trenirao u Maloj areni. Hteo sam malo da osetim koš pre svih. Uostalom, dosta brzo su se priključili ostali momci. Ali to su sad neke individualne pripreme, do 24. juna, kada se ide u Staru Pazovu.

Petorka Orlova počela pripreme za Olimpijske igre

Tada bi ekipa trebalo da bude kompletna, što znači i strašnu konkurenciju na treninzima…

Biće lepa bitka na treninzima. I uživanje u tome. Iz prostog razloga što ću se nadmetati sa momcima koji su već ostvarili dosta toga u svojim karijerama, koji su mnogo bogatiji iskustvom, kako takmičarski u klubovima, tako i u reprezentaciji…”

Jednostavnije rečeno…

Da se dobije prilika da se takmiči sa Nikolom Jokićem ili Nikolom Milutinovim… To je nešto što se ne dobija svaki dan. Zbog toga sam jako uzbuđen, jer znam da mogu dosta toga da naučim. Jedva čekam”.

Trening je ono o čemu trenutno razmišlja. Misli mu ne idu ka nekom konačnom spisku…

Iskreno. Sada je jako veliko uzbuđenje samo što sam tu, što sam dobio poziv, posebno pred ovako veliko takmičenje, kakvo su Olimpijske igre. Jako sam srećan. Želim samo da uživam u svakom trenutku koji dobijem.”

Posebno jer – poziv selektora ipak nije očekivao… Iznenadio ga je.

Naravno da jeste, to jeste bio najveći cilj u karijeri. Imao sam neki tračak nade u sebi, da će se to možda desiti. Ali, kako je vreme odmicalo i kako su se približavale pripreme, neću da kažem da se nada gubila, ali je polako nestajala.”

Poziv je stigao…

Nisam mogao da verujem šta se dešava. Tu smo popričali, dogovorili se. Nijednog trenutka nisam razmišljao koja je moja odluka vezano za to.”

Sa selektorom Pešićem još nije razgovarao o konkretnoj ulozi…

“Nismo o tome pričali, samo mi je poželeo dobrodošlicu, gde sam po prvi put. Onako kroz smeh i šalu.”

Ja sam njihov, oni su moji i najvažniji je ostao

Dolaskom u reprezetaciju, makar i na pripreme, najveći san je ostvario. Pre toga i ispunio još jedan… Potpisao je za Crvenu zvezdu

Poziv koji nije mogao da odbije: Uroš Plavšić je novi košarkaš Crvene zvezde Meridianbet

Sigurno ispunjenje mojih dečačkih snova. Od malih nogu volim Zvezdu, to kreće iz kuće. Kada se ta prilika ukazala, nije bilo mnogo razmišljanja vezano za to. Znam ko su ljudi tamo, znam kako se radi. Vidim sebe u celoj toj priči, vidim i dosta prostora za napredak, kako moj individualno, tako i ekipno. Mislim da je ispred nas veoma lepa sezona.”

Navijači su ga već prihvatili kao svog. Na finalu ABA lige, pa i domaće, pozdravljen je ovacijama u “Pioniru”.

Pa jesam njihov, i oni su moji”, dodao je uz osmeh.

Uostalom, bio je jedan od njih…

“Pre nego što sam otišao u SAD, gledao sam Zvezdu sa te neke druge strane. Sada sam bio baš na par utakmica finalne serije, kako bih se malo podsetio kako to izgleda, dok ne izađem na teren.”

I – kako izgleda…

Nestvarno. Najbolje na svetu”.

Prvi je igrač koji je potpisao za Zvezdu između dve sezone. Ali – da li prati kako se dalje razvija prelazni rok, pitamo. Plavšić kaže…

Vidim šta se piše… Nisam toliko ispratio. Osim, da je najvažniji ostao – Miloš Teodosić. Svaki centar u svojoj karijeri ima želju da bar jednom zaigra sa njim. Lepa prilika za mene. Znam da on može mnogo poena da mi stvori. Jedva čekam”.

Pomenuo je odlazak na koledž. Koliko mu je to sve pomoglo da sazri igračiki, ali i kao čovek, pitamo?

Mnogo mi je značilo, čak i više u tom nekom sazrevanju ka ličnost. Otišao sam tamo bez znanja engleskog, naučio sam jezik, završio fakultet, master… Situacije koje sam prolazio tamo sam, daleko od roditelja, dosta su me iščeličile da budem psihički i mentalno dosta stabilniji na terenu, pa i privatnom životu”, poručio je Uroš Plavšić.

Bonus video:

 

2 Komentara

    Potpisao je za Zvezdu,dobio poziv reprezentacije…savrsena sezona za njega.

    Dećko je vrlo skroman i teško mu je da shvati da je neko primetio njegov trud i da mu se to isplatilo prvo dolaskom u Zvezdu a onda i pozivom da se pridruži reprezentaciji.

Postavi odgovor