Srbija pobedila Hrvatsku u Zagrebu i osvojila evropsku bronzu

Srpski džudisti su na Evropskom prvenstvu u Zagrebu prvi put otkako se ekipe takmiče u miks formatu osvojii bronzanu medalju. U borbi za treće mesto Srbija je savladala Hrvatsku sa 4:2.

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Naša reprezentacija takmičila se u sastavu: Marica Perišić, Andrea Stojadinov, Milica Žabić, Jovana Čakarević, Milica Cvijić, Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Darko Brašnjović, Nemanja Majdov, Igor Vračar i Bojan Došen, a u stručnom štabu su bili treneri Vladimir Jovičić, Nikola Nikolić i Ljubiša Majdov.

– Medalja osvojena u ekipnom takmičenju najbolje govori da smo na pravom putu imajući u vidu da ćemo se i na Olimpijskim igrama takmičiti u miks konkurenciji – rekao je Jovičić.

Marica Perišić trofejna reprezentativka u ekipnom nadmetanju pobedila je sve rivalke. 

– Bilo je neverovatno. U Hrvatskoj protiv domaćina nam nije bilo lako. Ipak, ekipa je disala kao jedan i uspeli smo da osvojimo medalju – rekla je Perišićeva.

Jedan od junaka prvenstva bio je Darko Brašnjović. U odlučujućem meču sa Dominikom Družetom, iako je zaradio dve kazne majstorski je savladao odličnog Hrvata, bacio ga i zapečatio pobedu zahvatom u parteru.

Ivan Todorov, predsednik skupštine DŽS Srbije čestitao je osvajačima evropske bronze:

– Čestitke reprezentativcima, stručnom timu, svima koji su učestvovali u kovanju istorijske medalje. Imajući u vidu da ćemo i na Olimpijskim igrama učestvovati u miks takmičenju, s pravom možemo da se nadamo da momci i devojke mogu da nas obraduju i u Parizu – istakao je Todorov

Rezultati: Srbija – Mađarska 4:0, Srbija – Nemačka 1:4, repesaž: Srbija – Austrija 4:2, za treće mesto: Srbija – Hrvatska 4:2.

Srbija – Hrvatska 4:2 Marica Perišić – Tihea Topolovec 1:0, Filip Jovanović – Robert Klačar 0:1, Jovana Čakarević – Lara Cvjetko 0:1, Darko Brašnjović – Dominik Družeta 1:0, Milica Žabić – Helena Vuković 1:0, Bojan Došen – Zlatko Kumrić 1:0.

2 Komentara

    Svaka čast reprezentativcima Srbije na bronzi, volim da vidim kad smo uspešni u svakom sportu

    Najsladja pobeda ubedljivo , drago mi je sto smo uspeli u velikoj borbi da upišemo pobedu važnu medalje

Postavi odgovor