Grent Hil: Nije lako plasirati se na Olimpijadu preko Mundobasketa

janko bojan plocica

Grent Hil, nekadašnji NBA as, član delegacije SAD na Filipnima, izdovjio je vreme da popriča sa medijima pred duel sa Italijom u četvrtfinalu Mundobasketa.

Nekada velika nada najjače lige sveta i po rečima Ajzee Tomasa u jednom trenutku “naslednik Majkla Džordana”, osvrnuo se na svoje igračke početke.

“Bilo je davno, jedva se sećam. Imam lepe uspomene s početka karijere. Ušao sam u ligu mlad, imao sam uspeha na startu. Bio sam Ol-star, čak sam imao više glasova od Majkla Džordana (smeh). Velika sreća je što sam na početku karijere bio dosta uspešan.

Američki mediji često porede igru Grenta Hila iz mlađih dana sa igrom Lebrona Džejmsa.

“Igra se dosta promenila, sa promenom NBA, promenila se i FIBA. Stvari se razvijaju, ali mislim da je najveća razlika u odnosu na moj period, što se igra dosta šire u napadu. Nekada je fokus bio na reketu, sada se to proširilo. Ako sam Lebron pre Lebrona, mislim da bih se dobro snašao u današnjem načinu igre”.

Lebron Džejms
Lebron Džejms Foto: Guliver images

Grent Hil je doživeo tešku povredu koja je osetno poremetila tok njegove karijere.

“Kako danas tretiraju igrače i pažnju koju im posvećuju kada su povređeni i za vreme oporavka, je dosta drugačija, nego što je to bio slučaj u moje vreme. Da sam igrao u ovo eri, mislim da nikad ne bih doživeo povredu zgloba. Kada mislim na evoluciju igre, mislim i na ovaj segment. Sve je u interesu igrača”.

Primarni cilj za SAD je plasman na OI, ali ističe težinu ovog poduhvata.

Ljudi ne shvataju koliko je teško plasirati se na Olimpijadu, to je veliki uspeh. Mnogo konkuriše igra iz svih krajeva sveta. Trenutno vlada loša atmosfera, ne volimo da izgubimo, ali igramo već sutra. Kada igrate na turniru, nekada morate da imate uspone i padove. Tim SAD iz 2021. izgubio je prvi meč. Trebalo bi da bude teško, moramo da vidimo kako ćemo da reagujemo”.

Savet igračima za nastavak takmičenja…

“Fokus nam je na sutrašnji meč. Kako da ćemo izađi na teren, koliko ćemo biti motivisani. Moramo da ostanemo zajedno. Zajedno smo u jako teškom trenutku, ali trenutku koji je neophodan za ciljeve koje želimo da ostvarimo. Niko ne misli o sledećoj godini i OI, prvo da završimo Svetsko prvenstvo”, zaključio je Hil.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Nista nije lako,ali zato je uspeh jos veci i vredniji!

    Odgovori

    Njima jeste oni imaju odličnu reprezentaciju i to im ne predstavlja nikakav problem

    Odgovori

Postavi odgovor