"Ako Novak osvoji još nekoliko grend slemova, GOAT debata neće imati smisla"

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić smatra Novaka Đokovića najuspešnijim teniserom svih vremena, ali ne i GOAT-om, bar ne još uvek.

On je bio trener Rodžeru Federeru od 2016. godine do penzionisanja legendarnog Švajcarca, a u intervjuu za “Sport klub” dao je zanimljive odgovore.

“Rodžer sada putuje više kao pre, ali se potrudimo, vidimo se nekoliko puta godišnje. Prošle sedmice smo bili skupa. Njegov život definitivno nije dosadan. Gledali smo jedan deo Novakovog meča s Alkarasom na plaži, ali uglavnom smo bili na mreži. Oprostićete nam, ha-ha”, rekao je Ljubičić u razgovoru sa Nebojšom Viškovićem.

Na pitanje za koga je Federer navijao tom prilikom, Ljubičić je dao “diplomatski” odgovor.

“Mi ne navijamo, uživamo u fenomenalnom tenisu. Impresivno je to što Novak radi, to je i Rodžer rekao. Ako neko zna šta to znači i šta je potrebno, to je Rodžer. Mi gledamo sa strane i divimo se, a on je bio tu. Alkaras je doneo svežinu u tenis – protiv Novaka nije bio lagan kao leptir i kreativan, ali inače je doneo dimenziju koja je mlađima nedostajala u poslednjih deset-dvadeset godina: nešto pozitivno, nešto drugačije, nešto što se dosad nije videlo. On je ‘bolesna’ kombinacija Đokovića, Federera i Nadala, nadamo se da telo može da izdrži – šta on traži od svog tela, to nije baš normalno”, kazao je nekada treći reket sveta.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Za kraj, Hrvat se dotakao i priče o najvećem svih vremena – GOAT trci.

“Mislim da je Novak već sada najuspešniji. Ali terminologija ’najveći’ je nezahvalna i subjektivna. To je super – svako ima svog najvećeg, i neka krene rasprava. Ako pogledamo druge sportove, postoji li GOAT u fudbalu… U košarci je Džordan GOAT, a nije osvojio najviše. To je neko ko te dirnuo najviše – trećini sveta je to Federer, trećini Nadal, trećini Novak. Ako Novak osvoji još nekoliko slemova – a čini se da hoće – onda će debata imati sve manje smisla. Ako Novak završi sa pet-deset slemova više od drugih, nećemo voditi ovakve razgovore”, zaključio je Ljubičić.

Vimbldon objasnio zašto je “eskivirao” Đokovića

BONUS VIDEO:

4 Komentara

  Novak je vec sada GOAT,ali ako osvoji jos Grend Slemova,nadam se da ce prestati o tome da pricaju!!!!

  Odgovori

  Ako Novak osvoji, ako, ako… pa već sad ima više rekorda od nekih ja ne vidim što bi morao trostruko da se dokazuje da bi priznali da je GOAT a druga dvojica ne moraju

  Odgovori

  Kako okreneš Ljubičić je dao diplomatske odgovore i vrlo malo pohvale za Novaka

  Odgovori

  Već sad nema smisla ne znam zasto i dalje pricaju o tome ,sve je objasnio sad na RG

  Odgovori

Postavi odgovor