Toni Nadal iskren: Jedino Đoković može da zaustavi Alkarasa

Zaista epsko finale Vimbldona su nam priuštili Novak Đoković i Karlos Alkaras. Podsetio je meč na ranija odmeravanja snaga Noleta i Rafaela Nadala što je priznao i njegov stric – Toni.

Poznati teniski trener je istakao da je 20-godšnji Španac sila koja tek nadolazi na ATP turu i da je u ovom trenutku jedino Đoković neko ko može da ga zaustavi.

“Iskreno, ne vidim trenutno u svetu tenisa, sa izuzetkom Đokovića, igrača sposobnog da zaustavi Karlosov uspon. Đoković nema još mnogo godina karijere pred sobom, tako da smatram da će španski navijači imati priliku da uživaju u još mnogo mečeva, još mnogo pobeda u nedeljnim popodnevima koja dolazi”, napisao je Toni u kolumni za španski El Pais.

Podelio je potom Toni i analizu nedeljnog finala sa celim svetom.

“Videli smo na početku meča Alkarasa zbunjenog, pa su mnogi od nas pomislili da će Đoković dodati još jedan grend slem trofej u svoju riznicu. Međutim, momak iz Mursije je rešio da krene ispočetka u drugom setu, brzo je zaboravio sve što je bilo u prvom i postepeno je uspevao da preokrene situaciju”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Odao je i Nadal priznanje na račun Novaka koji se zaista izvanredno borio sa 16 godina mlađim rivalom.

Đoković je demonstrirao izdržljivost, jer iako je izgubio treći set, uspeo je da odvede meč u peti. Pokazao je još jednom veliku volju da se bori i visok teniski kvalitet. Iako je 16 godina stariji od rivala i našao se u situaciji da gubi meč, uspeo je da se održi u igri, da podigne nivo, da podesti udarce i da obezbedi sebi još jednu šansu, da spreči Karlosa da slavi u četiri seta”.

I za kraj je Toni istakao da nije bio siguran ko će dobiti meč kada se stiglo do petog, odlučujućeg, seta finala.

“Iako je tačno da je razlika u godinama davala Špancu određenu prednost, kada se došlo do petog seta smatrao sam da su podjednake šanse za pobedu. Od brejka pa do kraja, nošen podrškom navijača, Alkaras je pokazao smirenost i hrabrost potrebne da dobije poslednje gemove i da podigne trofej”, zaključio je kolumnu Toni Nadal.

Bonus video:

3 Komentara

    Toni Nadal nam otkrio rupu na saksiji,posle svih izjava jedna realna

    Svi smo svesni ove činjenice, nije morao Toni da nam kaže

    Pa realno jeste tako nema ko da mu parira .. sem Novaka koji i dalje može da pruzi vrhunski tenis ,mali je kompletan igrač strasno dobro igra

Postavi odgovor