NOVAKOVA TAJNA PREOKRETA: Pogledao sam se u ogledao i pričao sa samim sobom!

Uspeo je Novak Đoković nakon nešto malo više od tri i po sata tenisa da ponovo od ivice ponora stigne do vrha i plasmana u polufinale Vimbldona.

Zaista u prva dva seta to nije bio “onaj” Đoković, da bi već od trećeg krenuo meteorski uspon u igri trećeg tenisera sveta koji je potom počistio Italijana.

– Da li mogu da krenem od trećeg – šaljivo je Đoković odgovorio na pitanje da prokomentariše slabu igru iz prva dva seta.

Zanimljivo je da je Novak istakao da je imao razgovor sa samim sobom u svlačionici nakon drugog seta.

– Velike čestitke Janiku na velikoj borbi, siguran sam da će i on biti u još mnogo prilika da u završnicama Grend slemova učini nešto veliko. On je još mlad, ustalio se u prvih 10. Što se prva dva seta tiče, kao da su bila različita od ostatka. Bio je mnogo bolji, otišao sam u svlačionicu, uzeo predah i porazgovarao sa sobom u ogledalu. Stvarno jesam. Ponekad u ovim okolnostima, kada se ne događa nešto dobro na terenu i drugi igrač dominira, dobro je napraviti pauzu. Na sreću, počeo sam treći set brejkom i to mi je dalo samopuzdanja. Video sam da je počeo da sumnja, slabije se kretao. Mislim da mi je i iskustvo donelo prevagu.

Nastavio je Đoković da objašnjava kako mu je baš taj razgovor doneo dodatnu dozu samopouzdanja na terenu.

– Iako igram tenis na visokom nivou skoro 20 godina, bez obzira na to uvek prolazim kroz iste momente sumnje. Unutrašnja borba je najveća koju morate da obavite. Kada sam nju dobio, onda i druge stvari idu u tvoju korist. Verovao sam da mogu da preokrenem, radio sam to i ranije. Možda je iskustvo, možda je odlazak u svlačionicu ili sve to zajedno.

Đoković-Siner-Vimbldon
Đoković čeka boljeg iz duela Gofan – Nori u polufinalu Vimbldona! (FOTO: Guliver images)

Neverovatno, ali Novak već pet godina nije doživeo poraz na Vimbldonu?! Naravno, tereni u Londonu za njega nose posebnu vrstu emocije.

– Ljubav, zadovoljstvo, ponos, ispunjenost. Obožavam ovaj teren. Većina igrača bi se složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Ovo ja najvažniji turnir u mom životu, inspirisao me je da uzmem reket u ruke sa pet godina. Nadam se da ću uspeti da ispišem nove stranice naše ljubavi – zaključio je Novak Đoković.

Našeg asa sada čeka predah, a onda i pobendik duela između Kamerona Norija i Davida Gofana u polufinalu koje je na programu u petak.

MONSTRUM I NA TRAVI I U GLAVI: Đoković priredio novi preokret za pamćenje i stigao do polufinala Vimbldona!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Texas Hold’em Poker u Meridianu – Doživi novu dimenziju pokera!

3 Komentara

  Sustina je u tome da je on stvarno stajao ispred ogledala ili pricao sam sa sobom,ali nije iskaljivao bes i frustraciju,nego mirno i stalozeno radio na svom mentalnom sklopu!!!!

  Odgovori

  Mislim da je za Novaka najvažniji taj razgovor sa samim sobom

  Odgovori

  Bio sam kao na iglama pre prekida i zamalo da odustanem od praćenja meča, hvala Bogu pa nisam te sam video njegov preobražaj u pobednika

  Odgovori

Postavi odgovor