Opet se javio Nadal: Nema dileme - Đoković je najbolji u istoriji tenisa

Nedavno je Rafael Nadal govorio u intervjuu za Movistar posle dugo vremena. Samo dva dana kasnije se Španac ponovo oglasio i to ovoga puta za As.

Ugledni španski list je takođe u jednočasovnom intervjuu prošao sa osvajačem 22 grend slem titule kroz mnoge teme. Najpre, o Đokoviću.

“Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja. Onda, kao i uvek, svako može da kreira priču kako želi, da podseti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je telo (bilo) u takvom stanju, ali i to je deo sporta”, počeo je Nadal.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Ako mu je verovati, Rafa ističe da uopšte ne zavidi Novaku što je ispred njega i da se raduje njegovim uspesima.

“Čestitam Đokoviću na svemu što postiže i to mi ne izaziva nikakvu frustraciju. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slemova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije. Ovo kažem zadovoljan svime što sam uradio”.

U ovom trenutku kao jedinu pretnju Đokoviću na putu ka najvećim peharima vidi sunarodnika Karlosa Alkarasa.

“Karlos je donedavno bio broj jedan u svetu. Iako je veoma mlad, trenutno je, praktično, jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osećaj je da kad on igra u 90 odasto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi”.

Kako se bliži dan penzije, usledilo je pitanje da li Rafa sebe vidi kao trenera jednog dana?

“To su pitanja o budućnosti na koja trenutno nemam odgovor. Budućnost je često veoma neizvesna, ali imam Akademiju gde dolaze mladi igrači i generalno volim sport. Volim i tenis i ne mogu da isključim opciju da jednog dana, možda, postanem trener. Ali, ne vidim sebe da čitave godine putujem na turnire, to je praktično nemoguće. Ukoliko se budem odlučio na to, možda nekom igraču budem pomagao nekoliko nedelja, nikada se ne zna”.

1034146441
Foto: Guliver images

Voleo bi Nadal da zaigra još jednom na Olimpijskim igrama.

“Svi znaju koliko volim OI. Voleo bih još jednom da se tamo oprobam. Za sada uopšte nisam imao razgovor sa Karlosom Alkarasom na temu potencijalnog dubla. Ali, voleo bih da se to desi, to bi mi dalo dodatan podstrek posebno zbog svega što je on ostvario i verujem da je velika budućnost pred njim”.

Nedavno je Nadal otkrio da bi možda mogao da nastavi da igra tenis i posle 2024. godine.

“Videćemo. Mislim da ću ipak 2024. da završim karijeru. Ipak, u ovom trenutku, u septembru ne znam šta bi moglo da se dogodi. Ukoliko stvari budu krenule u dobrom pravcu i osećam se fizički dobro ne mogu 100 odsto da kažem da ću se tada i povući. Ali, ukoliko bih morao da se opkladim, rekao bih da je naredne godine – kraj”.

Nadal redovno trenira i sa timom se priprema da se vrati na teren naredne sezone.

“Da, svakog dana treniram. Mnogo radim u teretani i na rehabilitaciji i to po dva puta dnevno ujutru i uveče. Ulažem mnogo napora mada se često rezultati ne vide odmah. Znam kako to sve funkcioniše, ali verujem da će za dva meseca stvari da se dramatično promene i da ću imati šansu da se na pravi načim pripremim za narednu sezonu”, zaključio je Bik sa Majorke.

Bonus video:

4 Komentara

  Ma da, sve što je Nole ostvario je u stvari zbog toga što se mučenik Nadal povređivao, e još i da mu poverujemo

  Odgovori

  Taman kad pomisli evo postaje čovek ovaj Nadal i sad će lepo da prizna da je Novak najbolji on to svoje priznanje uvije u kukumavku kako je on bio mnogo povrešen pa je zato Novak iskočio kao bolji, Nadal nikad čovek neće postati

  Odgovori

  Zbog ovog javnog priznanja će mu opasti i ono malo kose što mu je ostalo na glavi

  Odgovori

  Rado bi pokušao da prikrije stvarnost, da laže sebe i druge ali je svestan da bi se našao na osudi mnogih

  Odgovori

Postavi odgovor