OGLASILI SE STRUČNJACI: Problem je Instagram, Australija mora da očuva javni interes?

Nekadašnji službenik australijskog Ministarstva za imigracije Abul Rizvi izneo je nove detalje u vezi sa slučajem Novaka Đokovića.

On je istakao da bi sve prošlo mnogo lakše da Đoković na društvenoj mreži Instagram nije objavio da je dobio medicinsko izuzeće za Australijan Open.

– Mislim da je dobar deo svega ovoga posledica reakcije Australijanaca nakon Đokovićeve objave na Instagramu četvrtog januara. Da nje nije bilo, verujem da bi sve bilo drugačije – rekao je Rizvi i dodao:

– Ukidanje vize će pokazati čvrst stav Australije prema kovid regulativama i, ako ćemo iskreno, usvojeni su strogi zakoni po tom pitanju. Uz to, loše upravljanje čitavom situacijom će biti u žiži svetske javnosti – rekao je Rizvi.

U međuvremenu se oglasio i premijer Skot Morison.

– Nakon detaljnog razmatranja, shvatio sam da je ministar ukinuo vizu iz razloga zdravlja i dobrog reda, odnosno javnog interesa. Pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali smo se držali zajedno i spasili mnogo života. Imali smo jednu od najnižih stopa smrtnosti, jaku ekonomiju i veliki odziv vakcinacije – rekao je Morison.

To je objasnio kao održavanje bezbednosti.

– Australijanci su podneli veliku žrtvu tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati toga budu zaštićeni. To je ono što je uradio i ministar u svojoj akciji. Naše snage su zadržale granice bezbednim tokom pandemije. Zbog istrage koja je u toku neću se više oglašavati – rekao je Morison.

Uživo prenos dešavanja iz Melburna pratiti u UŽIVO BLOGU na Meridian sport.

ĐOKOVIĆ NE IDE U PRITVOR: Advokati pripremaju žalbu, razgovor sa Ministarstvom već u subotu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DA LI NAJSTARIJI TIM NA SVETU MOZE DA OPSTANE U PREMIJER LIGI? – FIFA 22 EXPERIMENTI @Beki

 

4 Komentara

    Niko ne pominje kako ga je organizator AO navukao ….Sam od sebe nikad ne bi dosao,da nije dobio odobrenje…Sve ostalo su izivljavanje, politicke igre i unistavanje najboljeg medju najboljima…I to ,gle cuda,koga drugog do Srbina…

    Oni su tražili da naprave problem i našli bi ga bilo gde ,nije se ovo slucajno desilo

    “Nakon detaljnog razmatranja” smatram da je Hok svoju odluku doneo pod pritiskom široke javnosti na čelu sa Skotom. 🤬

    Od prvog dana govorim da su sve društvene mreže problem i veliko zlo koje je ozbiljan globalni problem ali me niko ne sluša.

Postavi odgovor