Mafija pomaže Saragosu: Italijanski ambasador protestuje

Košarkaši klub Saragosa ima za sponzora lanac restorana koji se zove “La Mafia se sienta en la mesa”, što je zasmetalo Bućino Grimaldiju, italijanskom ambasadoru u Španiji.

Italijanski ambasador uputio je protestno pismo predsedniku kluba Rejnaldu Benitu, jer smatra da je neprikladno da sponzor sa takvim nazivom bude sponzor kluba.

“Dozvolite mi da vam kažem da me je uznemirila vest o saradnji velikog košarkaškog tima i ovog lanca restorana, i iz tog razloga želim da podelim sa vama neka razmišljanja koja dobrim delom proizilaze iz presude Evropskog suda pravde, sa kojima se očigledno slažem i koji odražavaju mišljenje mnogih Italijana koji žive i rade u Španiji. Pre svega, jer reč mafija predstavlja kriminalnu pojavu”, rekao je Grimaldi i dodao:

“Veliki napori se ulažu u borbu sa organizovanim kriminalom, ne samo od strane italijanske vlade već i u evropskim okvirima, s obzirom da organizovani kriminal predstavlja ozbiljnu pretnju bezbednosti, ekonomiji i društvenom životu. Iz tog razloga, povezivanje mafije sa konceptima srdačnosti i opuštenosti zasnovanim na ideji da mafija „sedne“ da podeli ručak doprinosi banalizovanju nezakonitih i za osudu aktivnosti koje je počinila ova organizacija. Želeo bih da ovo podvučem – fundamentalnim vrednostima ​Evropske unije, kao što je poštovanje ljudskog dostojanstva i slobode”.

Pismo italijanskog ambasadora u Madridu naišlo je na veliku pažnju španske štampe i sada svi čekaju reakciju kluba iz Saragose.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO

Srbija i Litvanija, epizoda 12: Istorija kaže – Ko pobedi, osvaja medalju

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Saragosa je morala da razmisli o tome kad je prihvatila to sponzorstvo jer termin mafija svugde u svetu označava isto najtrži oblik kriminala

    Pa ti udji u Evropsku Uniju i onda doživiš da se ambasador jedne članice zblažnjava nazivom lanca restorana koji su sponzori Saragosi i zahteva da se izraz Mafija iz naziva ukine

    Rec MAFIJA uvek navodi na negativne misli,i logicno da nije prikladno da resatoran sa takvim nazivom bude sponzor kosarkaskog tima!

    Šta će snalaze se ljudi da opstanu 😄

Postavi odgovor