Nikola Jović kandidat za najboljeg mladog igrača Mundobasketa

Ulazi Mundobasket polako u završnicu. To znači da će uskoro doći i vreme da se dele nagrade, a za jednu od njih je kandidat i naš Nikola Jović.

Nije samo 20-godišnji krilni centar oduševio srpsku javnost, već i svetsku. Igra Jović “kao mator”. Dokazuje raskošan talenat iz utakmice u utakmicu i pokazuje da nije slučajno u NBA ligi.

Boravak u ekipi Majami Hita mu itekako prija. Unapredio je sve elemente igre i zaista zaslužuje sve pohvale za do sada prikazano na Svetskom prvenstvu.

Prepoznala je to i FIBA koja je Jović uvrstila na spisak kandidata za najboljeg mladog igrača na Mundobasketu.

Našem reprezentativcu će konkurencija biti Usman Garuba i Huan Nunjez (Španija), Džoš Gidi (Austalija), Žan Montero (Dominikanska Republika) i Paolo Bankero (SAD).

Zanimljivo je da su u četvrtfinalu sa ekipama ostali samo Jović i Bankero dok su svi ostali kandidati već eliminisani…

Kako bilo, Jović na ovom Svetskom prvenstvu u proseku po utakmici beleži 11,2 poena uz 2,6 skokova i 3,4 asistencije.

Verovatno će mu najveći protivnici biti baš Bankero koji beleži 10,2 poena uz 3,4 skokova i 1,2 asistencije, kao i Džoš Gidi koji je na prosecima od 19,4 poena, pet skokova i šest asistencija.

Pobednik za najboljeg mladog igrača na Mundobasketu biće proglašen po završetku finala koje je na programu 10. septembra od 16.40 po srpskom vremenu.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Registrujete se na ovom linku uz promo kod MSPORT, verifikujte svoj nalog i preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Bonus video:

3 Komentara

  Bilo bi to apsolutno zasluzeno priznanje!

  Odgovori

  Nikola Jović je neverovatno napredovao otkad je u NBA ligi i to se odmah videlo na Mundobasketu, da li će osvojiti tu nagradu ne znam, ali mislim da mu mi trebamo dati neku nagradu jer je njegov doprinos na utakmicama izuzetan!!!

  Odgovori

  Voleo bih da Jović osvoji ovo priznanje ali teška je konkurencija

  Odgovori

Postavi odgovor