Nikos Varlas za Meridian sport: Srpska i španska škola košarke su najbolje u Evropi - biće zanimljivo finale

Jedan od osnivača renomiranog portala “Eurohoops” i dugogodišnji novinar, sada agent za poznatu menadžersku agenciju “Oktagon“, Nikos Varlas, našao se u Nišu na završnici Evropskog prvenstva za momke mlađe od 18 godina.

Tokom svog boravka u Srbiji pristao je da bude naš sagovornik i podeli sa nama svoje utiske pred finale ovog takmičenja.

“Verujem da ćemo imati pravo finale. Španija i Srbija, što se mene tiče, važe za najbolje škole košarke u Evropi. Imaju kontinuitet, što je veoma važno, odlično su obučeni igrači i kasnije imaju prolaz u seniorsku košarku, što je takođe veoma važno. Biće veoma interesantno finale”, kazao je Varlas.

Kako Vam se čini Srbija na ovom turniru i da li se neki igrači možda izdvajaju što se tiče talenta?

Topić i Marković su dva najveća talenta ove generacije. Topić je definicija igrača srpske škole košarke. Nije atraktivan možda za oko, ali zna osnove veoma dobro, ima veliki košarkaški IQ. Osnove radi veoma dobro i na veoma visokom nivou ih izvodi. Jednostavno je najefektivnije!“, poručio je naš sagovornik, pa dodao:

Marković je takođe veliki talenat i ima veliki potencijal. Visok je, ima duge ruke, razume košarku. Može da igra na više pozicija, ako uspe da popravi šut ima šanse da postane odličan igrač“.

Kako Vam se čini rival u finalu – ekipa Španije i kome dajete prednost?

“Ako si španski trener, znaš šta treba da braniš i odakle preti najveća opasnost. Međutim, kada je u pitanju Španija, oni igraju jako lepu timsku košarku. Nemaju nužno momente gde padaju u igri. U ovom finalu ne mogu da kažem da je Srbija favorit i pored činjenice što su domaćini. Mislim da je za nijansu bolja ekipa Španije i da su korak bliži zlatu, ali verujem da ćemo imati uzbudljivo finale. Ponavljam biće ovo duel dve škole košarke koje dominiraju već godinama u Evropi“, zaključio je naš razgovor Nikos Varlas.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Podsetimo, duel između Srbije U18 i Španije U18 na program je večeras sa početkom od 20:30.

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor