Srbija na Zlatiboru puni baterije za Igre, Ivon Anderson o posebnom motivu: Od Tokija gradimo mostove

Ima razlog zašto se to zovu “bazične pripreme”. Ono što dolazi kasnije, zavisi od onoga šta uradite na početku. Zato se i najbolje košarkašice Srbije uvek raduju tim – bazičnim pripremama.

Uostalom, bilo je i primera tokom prethodnih godina koji pokazuju razliku u njihovim igrama kada imaju dobru “bazu” u odnosu na ono kada nisu imale dovoljno vremena za rad. Kada su u trku prelazile sve stepenike.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Za predstojeće Olimpijske igre imaju sasvim dovoljno vremena. Posle uvodnog dela u Vršcu, pa nedelju dana u Beogradu, naše dame trenutno su na Zlatiboru, već su odigrale i prve prijateljske utakmice – dva puta su pobedile Tursku.

Nova pobeda Srbije na Zlatiboru, šansa i mlađima

A imale su i vremena posle sezona malo da predahnu… Zato na pitanja o umoru odgovaraju sa osmehom.

Nemamo vremena da budemo umorne”, rekla je Ivon Anderson na početku razgovora za Meridian sport.

Njena sezona je posebno potrajala, ali je bila i izuzetno uspešna. Sa Fenerbahčeom je osvojila sva takmičenja u kojima je učestvovala. Kruna je bila odbrana titule u Evroligi.

“Plan” Ivon Anderson: Rekla sam sebi, osvojićeš Evroligu i ići na Olimpijske igre

To joj samo daje motiv više…

Srećom, Marina je veoma pažljivo pripremila plan za ovo leto. Tako da sve ćemo da prolazimo u fazama, idemo bukvalno korak po korak… Ne brinem uopšte. Pobrinuće se da budemo dobro. Pa i da na kraju, kada bude bilo najvažnije, budemo u najboljoj formi”, pričala nam je Ivon.

Sve to će trajati dva meseca. Dosta dugačke pripreme… Ivon se osmehivala dok smo to govorili…

Nemamo izbora osim da budemo spremne za to. Ali, ponavaljam, uvek sam srećna kada sam ovde, kada smo sve na okupu. Sve što radimo zajedno, sve je u redu.”

Sve zajedno su došle do prilike da se bore za Olimpijske igre. Sve zajedno su se za Igre potom i izborile… Sada – tako – zajedno idu ka Lilu i – nadaju se – Parizu. Da bi tamo i došle, moraju da prođu grupu u kojoj su još: Kina, Španija i Portoriko…

Sve su to veliki izazovi za nas. Uostalom, na Olimpijskim igrama su samo najbolji timovi sveta. Pripremićemo se najbolje što možemo.”

U jedno je sigurna. Kaže – tu nema ni najmanje sumnje..

Ko god tamo da ode biće spreman za svaki izazov sa kojim se budemo suočavale. Prioretet je grupa. Nije moguće ni razmišljati dalje od toga. Prvo je Portoriko, pa sledeći, sledeći… Mislim da ćemo biti najspremnije moguće”.

Više puta su ponovile da je put do Igara bio izuzetno težak. Taj turnir u Brazilu, koji su pratile vrlo specifične okolnosti, gde su grickajući nokte čekale kraj utakmice između Brazila i Nemačke. Ali, dočekale su ga nasmejane. Posle svega – da li ih je to čak i ojačalo, uticalo na timski duh, naravno u pozitivnom smislu, pitamo. Osmeh koji je prethodio odgovoru Ivon Anderson govorio je više od reči:

“Mislim da jeste. Još od Tokija ova grupa radi da bi postala jedinstvena, kako bi sagradila mostove između generacija. Brazil je pokazao da čak i kada su izazovi veliki, kada moramo da se borimo sa više stvari, ako smo fokusirane, složne, ako pratimo jedna drugu, možemo da uradimo sve.”

A šta mogu da urade na Olimpijskim igrama? Iako je već rekla da je fokus samo na Portoriku, neki viši cilj mora da postoji. Kod naših košarkašica je…

Medalja je uvek cilj. To je ono što uvek želimo. A za ovu grupu, cilj je da pokušamo da uradimo nešto posebno. Sigurna sam da bismo sve bile zadovoljne ako bismo posle svega bile svesne da smo dale sve od sebe. Ako tako bude, mislim da će sve biti okej”, rekla je Ivon Anderson.  

Bonus video:

5 Komentara

    Maljkovićeva odlično radi svoj posao, samo neka tako nastavi

    Imam dosta vremena dobro da se pripremimo ,jasan je cilj imamo dobar tim , i vreme je da napravimo značajnije rezultate

    Ja verujem da će devojke savršeno da odrade bazičnu pripremu koja je za njih najvažnija za sledeće uspehe.

    Anderson je nasa najveca nada,od nje sve zavisi.

    Najvaznije je da u ovom razigravanju u nasoj selekciji vlada izuzetno drugarstvo i da pred odlazak na OI nema povredjenih!!!!

Postavi odgovor